Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Працівників природно-заповідної справи Закарпаття посадовці привітали з професійним святом

Працівників природно-заповідної справи Закарпаття посадовці привітали з професійним святом

Працівників природно-заповідної справи Закарпаття посадовці привітали з професійним святом

Сьогодні у рамках відзначення Дня працівника природно-заповідної справи в Ужгороді відбулася нарада з питання "Стан та перспективи розвитку екомережі та природно-заповідного фонду". Участь у ній взяли голова облради Володимир Чубірко, керівники адміністрацій національних природних парків, департаменту екології. У рамках заходу також відзначено кращих працівників природно-заповідної справи області, - інформує прес-служба Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

Керівник департаменту екології та природніх ресурсів ОДА Віталій Семаль зазначив, що Закарпатська область входить в трійку областей за розвитком природно-заповідної справи. "Наші заповідні території відвідують чимало іноземців. Це сприяє і розвитку туристичної справи. Розроблено схему екологічної мережі області. В планах створення ще чотирьох природно-заповідних територій. Попри непросту ситуацію в країні, екологи працюють і працюють системно та надійно", - вважає керівник структури.

Володимир Чубірко зазначає, що об’єкти природно-заповідної справи області можуть стати своєрідним брендом краю. "Це наша гордість. Але нам треба розвивати інфраструктуру, бо в деякі з парків доїхати неможливо. Маючи зв’язки з ЄС, ми почали роботу з партнерами щодо залучення грантів. Адже в нас спільні гори та ріки. Тому темою екозбереження дуже зацікавлені у Європі. Обласна рада виграла грант на розвиток туризму. І за ці кошти поблизу Синевира буде зведений центр прийому туристів. Ми маємо намір коштом ЄС оновити водоканали чотирьох міст Закарпаття. Технічна допомога вирішить проблему якості стічних вод. В області будується коштом євроспільноти і сміттєпереробний завод на Берегівщині. Ми маємо вчити екологічній культурі і підростаюче покоління. І над цим і мають працювати екологи краю", - зазначив керівник облради.

Реклама

З нагоди свята Володимир Чубірко також нагородив працівників галузі почесними грамотами. Так, їх отримали Юрій Бахарєв, начальник відділу раціонального природокористування, розвитку екомережі департаменту екології та природних ресурсів; Андрій Котубей, провідний інженер з захисту та лісовідновлення відділу лісового господарства та відтворення екосистеми Національного природного парку "Зачарований край" та Юрій Тюха, заступник директора з наукової роботи національного природного парку "Синевир".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно