Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Геннадій Москаль пропонує конфіскувати майно у контрабандистів

Геннадій Москаль пропонує конфіскувати майно у контрабандистів

Геннадій Москаль пропонує конфіскувати майно у контрабандистів

Керівник Закарпаття Геннадій Москаль вважає, що за контрабанду підакцизних товарів необхідно відновити кримінальну відповідальність.

ВІДЕО ДНЯ

- Портнов і Калетник декриміналізували контрабанду в часи Януковича з однією метою – щоб очолити її, - заявляє Г.Москаль на своєму офіційному сайті. – Адміністративна відповідальність тільки стимулює незаконне переправлення товарів через кордон, Україна фактично годує транснаціональні злочинні угруповання, які організувалися довкола цього прибуткового «бізнесу». В сусідній Румунії кримінальна відповідальність настає за контрабанду всього однієї пачки сигарет через зелений кордон, в Угорщині – за контрабанду сигарет вартістю понад 100 тисяч форинтів (стільки коштує приблизно 15 блоків сигарет), а в Словаччині – за більше 8 блоків сигарет. Зате в Україні за незаконне переміщення через кордон товарів, у тому числі підакцизних, передбачена лише адміністративна відповідальність.

Наведу такий приклад – на Закарпатті в Тячівському районі (що межує з Румунією) є контрабандист, що 163 рази притягався до адмінвідповідальності за сигаретну контрабанду. Цей факт – відверта насмішка над безпорадністю держави. Я особисто підготую законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів і попрошу кількох депутатів із різних фракцій зареєструвати його у Верховній Раді. Що стосується тютюнових виробів, пропоную за контрабанду через зелений кордон (у тому числі з допомогою транспортних, технічних засобів чи літальних апаратів) незалежно від кількості сигарет ввести кримінальну відповідальність із конфіскацією особистого майна.  За контрабанду через контрольно-пропускні пункти до 20 блоків сигарет - адміністративну відповідальність, більше 20 блоків – кримінальну відповідальність із конфіскацією всього особистого майна, - пообіцяв голова Закарпатської ОДА. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно