Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Цьогоріч на Закарпатті стались 10 аварій на газопроводах

Цьогоріч на Закарпатті стались 10 аварій на газопроводах

З початку 2015 року ПАТ "Закарпатгазу" відшкодовано 4% збитків, заподіяних аварійними ситуаціями на газопроводах - 20,5 тисяч гривень з 543 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільш резонансними аварійними ситуаціями цьогоріч ознаменувалися червень та липень, що не дивно, адже тепла пора року – найбільш сприятливий час для різного роду господарських робіт. Саме влітку – як індивідуальних власників, так керівників тих чи інших підприємств, установ і організацій – тягне щось відремонтувати, вдосконалити, змінити на краще у підпорядкованих їм господарствах. Такі намагання – зазвичай позитив, проте лише у випадках коли ініціатори пам’ятають про безпеку, яку може гарантувати тільки співпраця за зазначених обставин з фахівцями ПАТ "Закарпатгаз".

8 червня при проведенні працівниками Дубриницької сільської ради Перечинського району робіт з впорядкування прилеглої території, про які "забули" повідомити працівників Перечинської дільниці ПАТ "Закарпатгаз", на вул.Центральній було пошкоджено підземний газопровід середнього тиску Ду 90мм. Аварійна ситуація на певний час залишила без газу 172 дворогосподарства. Заподіяні нею збитки у сумі майже 38 тисяч гривень наразі невідшкодовані. У Перечинський РВ УМВС у Закарпатській області скеровано відповідну вимогу, - повідомили у прес-службі ПАТ "Закарпатгаз".

Реклама

11 червня - ще одна надзвичайна пригода: проводячи несанкціоновані газовиками земляні роботи в с. Кендерешів, працівники Мукачівського міжрайонного управління водного господарства пошкодили газопровід середнього тиску Ду 76мм, внаслідок чого довелося від’єднати від газопостачання 368 дворогосподарств населених пунктів Куштановиця, Кучава та Буковинка на Мукачівщині. Крім ризиків безпеки, отримали "ужинок" збитків у понад 42,5 тисяч гривень, який донині не відшкодували навіть з огляду на вимогу скеровану у Мукачівський МВ УМВС У Закарпатській області.

І ще одна аварійна ситуація, заподіяні збитки від якої перевищили 37,5 тисяч гривень, сталася на початку липня у Перечині: при проведенні несанкціонованих земляних робіт фізичною особою  було пошкоджено газопровід середнього тиску Ду 90 мм. Наводимо її як приклад можливого цивілізованого вирішення проблеми: четверту частину заподіяних збитків винуватцем відшкодовано з укладенням договору на подальшу реструктуризацію боргу.

Реклама

-       Всього з початку поточного року сталося 10 аварій на газопроводах. Ця цифра майже сягнула показника за увесь минулий рік, - констатує заступник голови правління-головний інженер ПАТ "Закарпатгаз" Андрій Горват. - Причинами пошкоджень газопроводів цьогоріч є: несанкціоновані земляні, будівельні та роботи з прокладання комунікацій, проведення ремонтних робіт, самовільні втручання в систему газопостачання невідомих осіб, наїзди на газові стояки водіїв, що нехтують правилами дорожнього руху. Пошкоджені газопроводи – завжди серйозні ризики, які несуть небезпеку здоров’ю і життю наших співгромадян та призводять до техногенних катастроф й екологічних лих. Крім цього, аварійні ситуації обертаються значними фінансовими втратами, які виснуть на підприємстві, образно кажучи, кайданками, перешкоджаючи у проведенні планових заходів із забезпечення безаварійного та безпечного газопостачання та підготовки до опалювального сезону. ПАТ "Закарпатгаз" закликає споживачів бути обережними при проведенні земляних, будівельних та робіт з прокладання комунікацій, неодмінно погоджуючи їх з фахівцями-газовиками, як того вимагають "Правила безпеки систем газопостачання України". А якщо вже сталася аварійна ситуація – не уникати відповідальності за заподіяні збитки, а відшкодовувати їх свідомо і своєчасно, адже втрачені кошти позбавляють можливості якісно та в належні терміни виконати заплановані роботи.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно