Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кількість пожеж на Закарпатті сягнула критичної позначки, – ДСНС

Кількість пожеж на Закарпатті сягнула критичної позначки, – ДСНС

Кількість пожеж на Закарпатті сягнула критичної позначки, – ДСНС

Щоденні зведення про пожежі в області не дають підстав для оптимізму. Так, з початку року в краї сталося 1659 пожеж, а за аналогічний період минулого року їх було 1035.

ВІДЕО ДНЯ

Своєрідний бум, передусім, спричинений пожежами в екосистемах краю. Чим вища температура повітря, тим більше бойових викликів у закарпатських вогнеборців. Цьому підтвердження останні три доби. Так, упродовж 28-30 серпня із 87 пожеж зареєстрованих в області 76 виникло в екосистемах області, – зазначають в Управлінні ДСНС України в Закарпатській області.

В основному горіли суха трава та чагарники. Хоча оперативно-рятувальна служба майже не кожного дня закликає громадян припинити самопали сухостою, сміття чи іншого непотребу, а пожежні автомобілі продовжують виїжджати на ліквідацію загорання трави.

Реклама

Основна причина таких самопалів – людський фактор. Прикро, але краяни особливо не переймаються наскільки сильно страждає при цьому не лише довкілля, а й люди. Їх не лякає, що спалювання сміття супроводжується виділенням у повітря чималої кількості небезпечних речовин. А стихійний вогонь поруч із сміттєзвалищами може призвести до справжнього екологічного лиха. За правило, процес горіння на таких об’єктах  супроводжується викидом у повітря цілого «букету» токсинів й всяких отрут. Інший аспект – такі пожежі дуже важко гасити.  Для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Варто наголосити, що майже щороку в службі «101» області через спалювання сухої рослинності фіксуються випадки травмування, а то й загибелі людей.  І 2015 рік не став винятком, коли через необережне поводження з вогнем при спалюванні трави та сміття  вже травмувалися  краяни та горіли надвірні споруди. Найцікавіше, що всі знають, до чого це може призвести, але кожен думає, що це трапиться не з ним.

Реклама

Отож, Управління ДСНС України у Закарпатській області вкотре наголошує на необхідності суворого дотримання протипожежних правил: враховуючи суху, спекотну погоду, рятувальники закликають бути дуже обачними при палінні, не кидати недопалків на суху траву, не розпалювати багаття поблизу сухої рослинності, лісових насаджень, полів.

Нагадаємо, що закарпатські рятувальники за три дні зафіксували 74 загорання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно