Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті "поклали на колеса" військову техніку, що понад чверть століття припадала пилом

На Закарпатті "поклали на колеса" військову техніку, що понад чверть століття припадала пилом

На Закарпатті "поклали на колеса" військову техніку, що понад чверть століття припадала пилом
ВІДЕО ДНЯ

Тепер бойові машини служитимуть новоствореному Батальйону оперативного реагування УМВС України в Закарпатській області.

Раніше один зі взводів Батальйону пройшов вишколи на базі Шипки, що біля Мукачева. Сьогодні бійці тренуються у гірській Великоберезнянщині, аби тут на підйомах і спусках випробувати машини (БТР та БРДМ). Їх, до слова, не використовували ще з часів війни в Афганістані, - стверджують в УМВС України в Закарпатській області.

Реклама

Як розповідає заступник начальника МВС України в Закарпатській області, полковник міліції Ярослав Йосипович Лебович, броньовики тривали час не використовувалися і вже вважалися безнадійними.

"Ніхто не думав, що ця техніка колись знадобиться знову. Наші механіки до гаєчки перебрали законсервовані машини, почистили, відремонтували і, так сказати, поклали їх на колеса, подарувавши їм друге життя і шанс бути корисними Закарпаттю і нашій державі в цілому", - зауважив Ярослав Лебович.

Реклама

"Ми будемо виконувати відповідні завдання, які перед нами буде ставити керівництво. Особовий склад, який входить до нашого Батальйону швидкого реагування не одноразово відряджався у зону антитерористичної операції, де показав себе з найкращого боку. І це не тільки моя оцінка, це оцінка інших керівників, які перебували в АТО і на сьогоднішній день ці хлопці вдосконалюють свої навички. Мені приємно, що вони поряд з нами. Я впевнений у них і знаю, що вони виконають будь-яке поставлене перед ними завдання", - додав т.в.о заступника начальника управління громадської безпеки УМВС України в Закарпатській області Роман Ус.

Під час тренувань бійці Батальйону здійснили марш-кидок у повній амуніції та попрактикувались у стрільбі. До всього, перевірили як працює зв’язок. Зі слів зв’язківця Василя Кузьми, 70-річна машина зв’язку не підвела. Працював і дротовий, і радіозв’язок, а в перспективі - супутниковий.

По завершенню тренувань кухар Національної гвардії із 4-річним стажем Максим продемонстрував майстер-клас із розгортання польової кухні. Майстер-шеф зготував гречку, суп, ну і на десерт - узвар.

Реклама

В подальшому Батальйон відпрацьовуватиме тактику та злагодженість дій.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно