Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті обговорювали захворюваність на туберкульоз серед переселенців

На Закарпатті обговорювали захворюваність на туберкульоз серед переселенців

На Закарпатті обговорювали захворюваність на туберкульоз серед переселенців

У зв’язку з подіями на сході країни Закарпаття, як і вся Україна, зіткнулося з ризиками зростання захворювання на туберкульоз серед внутрішньо переміщених осіб.

ВІДЕО ДНЯ

Для обговорення цієї проблеми в облдержадміністрації відбулася міжвідомча нарада під головуванням заступника голови – керівника апарату ОДА Олександра Петіка.

На сьогодні в Закарпатській області кількість внутрішньо переміщених осіб становить близько чотирьох тисяч осіб, котрі, зважаючи на напружену епідеміологічну ситуацію з туберкульозу в Україні та Закарпатті перебувають у групі ризику, -  повідомляють у прес-службі Закарпатської ОДА.

Реклама

За даними лікувально-профілактичних закладів, з початку року профілактичними оглядами на туберкульоз охоплено 971 осіб, у тому числі 199 дітей, що складає 24,2% із загального числа внутрішніх переселенців в області.

А з початку АТО до закладів охорони здоров’я взято на диспансерний облік 5 хворих на активні форми туберкульозу ( троє - на хіміорезистентний туберкульоз).

Реклама

Олександр Петрік зазначив, що кожна відповідна служба області належно виконує свою функцію щодо раннього виявлення захворювань на туберкульоз та забезпечує безперервне лікування хворих, які прибули з інших регіонів України, однак координацію різних структур слід посилити.

За підсумками наради прийнято рішення вдосконалити роботу по 2-х основних напрямках: щодо організації  профілактичних оглядів на туберкульоз, та забезпечення безперервним лікуванням хворих із числа внутрішніх переселенців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно