Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Тячівщині готуються до призову на строкову військову службу, який розпочнеться вже першого жовтня

На Тячівщині готуються до призову на строкову військову службу, який розпочнеться вже першого жовтня

На Тячівщині готуються до призову на строкову військову службу, який розпочнеться вже першого жовтня

Днями у Тячівській райдержадміністрації відбулися інструктивно-методичні збори щодо організованого і якісного проведення осіннього призову громадян України на строкову військову службу та відбору на військову службу за контрактом.

ВІДЕО ДНЯ

У заході, який пройшов за участі заступника голови райдержадміністрації Василя Каганця та під керівництвом військового комісара Тячівського районного військового комісаріату Ігоря Тищука, також взяли участь голови місцевих рад, начальники облікових столів, керівники районних управлінь та установ, на яких покладено організацію та ведення військового обліку, – інформує прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

До учасників зборів в ході роботи були доведені вимоги та завдання щодо призову громадян на строкову військову службу восени цього року. А також основі зміни в законодавстві з питань організації та ведення військового збору.

Реклама

Також присутні у залі розглянули типові недоліки, які були допущені під час проведення попередніх призовів, визначилися із заходами, що мають за мету підвищити якість роботи районної призовної комісії та їх взаємодії з органами місцевого самоврядування.

"Перед кожним призовом ми ретельно аналізуємо результати нашої роботи, щоб виправити упущення і організувати найбільш актуальні заходи", – зазначив військовий комісар Ігор Тищук.

Реклама

Водночас він наголосив на необхідності активізації роботи органів місцевого самоврядування, управлінь та установ, на яких покладено організацію та ведення військового збору.   

На сьогодні посилено відповідальність за ухиляння від призову на строкову службу. Розглядається питання введення електронного реєстру призовників, тож особи які ухиляються від служби матимуть обмеження у своїх громадянських правах. На Тячівщині 2, 5 тисяч військовозобов’язаних та 1, 5 тисяч призовників знаходяться у розшуку, як такі що не з’явилися вчасно до військкомату для уточнення облікових даних.

 З 1 вересня розпочне свою роботу районна військово-медична комісія, буде розроблений графік проходження огляду військовозобов’язаних. Також проводитиметься приписка на військовий комісаріат юнаків 1999 року.

Реклама

"Призовники – це завтрашні захисники Вітчизни, а тому якісний і кількісний відбір особового складу є пріоритетним напрямком нашої спільної діяльності з органами державної влади та місцевого самоврядування", – наголосив військовий комісар.

Таким чином учасники інструктивно-методичних зборів визначили єдиний підхід щодо організації військового обліку, його ведення та здійснення контролю за якісним станом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно