Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві розгорівся скандал через побиття вчителем учня

У Мукачеві розгорівся скандал через побиття вчителем учня

З відповідною заявою до Мукачівського міськвідділу міліції звернулася мама постраждалого дев’ятирічного хлопчика.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла мати школяра Оксана Гайдучик, інцидент стався 6 жовтня під час проведення позакласних занять гуртка з шахів у одній із шкіл міста. Керівник гуртка, зробивши декілька зауважень дитині, вдарив хлопчика по обличчю. Йдеться про працівника Мукачівського "Будинку школярів", керівника гуртків "Шахи" Володимира Коверданія.

"Міліцію я викликала ще вчора, коли дитина повернулась зі школи додому. В сина була розбита губа та кров на одежі. Спочатку Матвій не хотів розповідати що сталося, але потім сказав, що його вдарив дядя Вова, так діти називають керівника гуртка. Ми одразу поїхали до школи, на зупинці зустріли цього викладача, але він навіть не вибачився. Тільки сказав, що потрібно займатися вихованням дитини, сів у автобус і поїхав. Я викликала міліцію, тоді ми пішли у школу. Але директорка, завучі та представники міліції схилили мене до того, щоб не робити скандал і не писати заяву. Коротше, залагодити конфлікт без шуму. Після мій син сказав, що вчитель не винний, що це він був неслухняний", - розповіла мати хлопчика.

Реклама

Звернутись до міліції повторно та написати заяву жінка вирішила 7 жовтня після візиту із дитиною до травматолога. Медик констатував у дитини забій нижньої губи. Крім того, в дитини хитається зуб, нудить та болить голова. Зі слів матері у дитини погіршився і психологічний стан, хлопчик пригнічений. До школи через стан здоров’я дитина сьогодні не пішла.

У Мукачеві розгорівся скандал через побиття вчителем учня – 01
Реклама

"Вчитель не мав права бити дитину. Неважливо, мій це син чи не мій. Наразі я вимагатиму, щоб цього викладача звільнили з роботи. Такі люди не мають працювати із дітьми. Крім того, я вимагаю, щоб він публічно вибачився перед нами та перед Матвієм насамперед", - каже Оксана.

Разом з тим у школі кажуть, що хлопчик, якого "приструнив" викладач гуртка є важкою проблемною дитиною, звехньо ставиться та ображає дітей. Володимир Коверданій веде гурток у школі вже на протязі 7-ми років. На викладача ніколи не скаржилися ні батьки, ні вихованці.

Класна керівник 3-А класу, де навчається Матвій, зауважила, що хлопчик гарно навчається, дуже здібний, але особливий і потребує індивідуального підходу.

Реклама

"Звичайно бити дітей неприпустимо. У нашій школі такого взагалі не траплялося. Ми працюємо з нашими дітьми, прививаємо дисципліну, вчимо уникати і намагаємось застерегти від будь-яких проявів насильства, як морального так і фізичного. Цей гурток відвідує понад 20 учнів нашої школи. Від інших дітей скарг на викладача не надходило. Тут скоріше стоїть питання виховання у даній сім’ї ", - зазначила директор школи Любов Василинка.

"Хлопчик школу любить. Так, він "важкий", але за останній рік змінився у кращу сторону. Проте, він дуже здібна дитина. Те, що сталося, безумовно немає виправдання. Це дуже прикрий випадок, і суперечить принципам нашої школи. Однак, все ж вважаю, що даний інцидент є наслідком помилкового виховання дитини. Матвію усе дозволяють, мама його завжди захищає, навіть понадміру. Проте хлопчик сам зробив для себе висновки, адже він захищає викладача", - додала заступник директора з виховної роботи Оксана Томищ.

Як повідомила директор "Будинку школярів" Галина Пенська, раніше жодних скарг на педагога не було. Крім того вона надала пояснювальну записку викладача, щодо подій того дня. У ній педагог запевняє, що дитини не бив, а просто "приструнив" хлопчика після чергової хуліганської вихідки.

У Мукачеві розгорівся скандал через побиття вчителем учня – 02
У Мукачеві розгорівся скандал через побиття вчителем учня – 03

"Я не виправдовую його вчинку. Однозначно він не мав цього робити. Але, раніше такого ніколи не траплялося. Володимир Євгенович гарний педагог, понад 40 років віддав школі, роботі з дітьми. В нього завжди повні гуртки, дітки ходять на його заняття із задоволенням. За ті 10 років, що я обіймаю посаду директора, на нього ніхто ніколи не скаржився, ані діти, ані батьки. Тому і я, і наш колектив будемо стояти горою за цього викладача", - сказала Галина Пенська.

Обставини інциденту вивчають правоохоронці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно