Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Ужгородщині школярі під час збору грибів виявили ВНП

На Ужгородщині школярі під час збору грибів виявили ВНП

Учора, 12 жовтня фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили та знешкодили два вибухонебезпечні предмети, виявлені протягом вихідних на території Ужгородського району.

ВІДЕО ДНЯ

Перший випадок трапився 10 жовтня в с. Оріховиця. Двоє школярів, прогулюючись лісовим масивом у пошуках грибів, натрапили на підозрілий металічний предмет. Один із хлопців, згадавши урок безпеки від піротехніків, які приходили до їхньої школи,  дотримався всіх правил поведінки. Юнак позначив місце знахідки, повідомив про неї до відповідних служб і дочекався на місці приїзду правоохоронців. Рятувальники, прибувши 12 жовтня до с. Оріховиця, ідентифікували виявлений ВНП як артилерійський снаряд калібром 125 мм. Його транспортували на військовий полігон, де о 16:00 знешкодили, – констатують в У ДСНС України в Закарпатській області.

Інший факт виявлення підозрілого предмета зафіксували 11 жовтня в с. Малі Геївці. На цей раз вибухівку знайшов місцевий мисливець. Під час полювання чоловік побачив на краю меліоративного каналу річ, схожу на боєприпас, і подзвонив до Служби порятунку «101». Піротехніки, приїхавши наступного дня на місце події, вилучили з землі мінометну міну калібром 82 мм і знищили її 12 жовтня о 13:00. Крім цього, спеціалісти перевірили територію довкола місця знахідки на наявність інших ВНП.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно