Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Геннадій Москаль зустрівся з норвезькими послами

Геннадій Москаль зустрівся з норвезькими послами
ВІДЕО ДНЯ

Посол Норвегії в Україні Йон Елведал Фредріксен та Посол Норвегії в Угорщині Туве Скарстейн в рамках візиту на Закарпаття у середу, 14 жовтня, зустрілися із головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем.

Гості цікавилися економічною ситуацією в області, життям угорської нацменшини на території краю, а також співпрацею Закарпаття з сусідніми державами. Однак перш за все дипломати наголосили на всебічній підтримці Норвегією України, – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

– Норвежці – стратегічні партнери українців і наша країна підтримує Україну у цей історичний час. Серед інших держав Норвегія теж застосувала санкції проти Росії. Країна виділила 50 мільйонів євро на спільні з Україною проекти тож в нинішній ситуації ми справжні друзі України,. Саме тому ми прагнемо дізнатися про державу якомога більше – не тільки про столицю, а й усі регіони, – наголосив Йон Елведал Фредріксен.

Геннадій Москаль, у свою чергу, щиро подякував за роботу Норвежського фонду на сході країни.

Реклама

– Під час моєї роботи на Луганщині там працювало декілька міжнародних фондів. Але саме норвезький фонд був найбільш оперативним та гнучким: надавав допомогу мешканцям після обстрілів продуктами харчування, будівельними матеріалами, дровами.

Щодо Закарпаття, токерівник краю наголосив – всі національності, які живуть на території краю, зокрема і стодвадцятитисячна угорська громада, мають право здобувати освіту на рідній мові. Налагоджена тісна співпраця з усіма сусідніми країнами-членами Євросоюзу.

– Ми дякуємо за допомогу, яку сусідні держави надають національним меншинам Закарпаття – на реалізацію соціальних освітніх культурних проектів, зважаючи на важку соціально-економічну ситуацію в державі.

Реклама

Не оминули увагою норвежці і події у Мукачеві, які сталися 11 липня, цікавилися їх причинами та наслідками. Геннадій Москаль запевнив дипломатів – то був поодинокий випадок. Зараз, за його словами, на Закарпатті ситуація в цьому плані спокійна.

– Наш край відвідує дуже багато туристів. У зв’язку зі втратою Криму, популярність Закарпаття серед «внутрішніх» туристів зросла. Крім того, ми плануємо перенести в область конференції, симпозіуми та спортивні заходи, які зазвичай відбувалися на півострові. Кращого краю для їх проведення, я певен, не знайти, – поділився планами Геннадій Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно