Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті створено сектор Держслужби України у справах ВВ та учасників АТО

На Закарпатті створено сектор Держслужби України у справах ВВ та учасників АТО

На Закарпатті створено сектор Держслужби України у справах ВВ та учасників АТО

23 листопада було представлено роботу сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Роботу розпочато в жовтні цього року, задіяно 16 громадських організацій. Загалом 2015-го започатковано діяльність секторів у всіх областях. Задля ефективності роботи запроваджено гарячі телефонні лінії. Організація звертає особливу увагу на такі напрями діяльності, як: санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація, соціально-психологічна адаптація, технічна реабілітація учасників АТО, надання освітніх послуг, поховання тощо. Слід відзначити, що всі ці програми реально працюють.

«Основна глобальна проблема, з якою ми зіштовхнулися під час роботи, – це незнання учасників АТО про всі пільги, що надаються державою, зокрема санаторно-курортне лікування, психологічна реабілітація й соціально-професійна орієнтація. Отримати ці послуги можна без зайвого клопоту. Але проблемою, на наш погляд, є те, що санаторно-курортної реабілітації немає на території Закарпаття, а тільки в інших областях. Чомусь наші санаторії не відгукнулися на пропозицію. Сподіваємося, при оголошенні тендеру на 2016 рік ситуація зміниться», – пояснює Сергій Кузнєв.

Реклама

«Проте найважливіше на сьогодні – це проводити роботу з тими, хто повертається з АТО. Нині офіційно на обліку в Закарпатській області перебуває близько 2 900 учасників бойових дій, які вже мають посвідчення, а загалом цифра наближається до 5 000 осіб, – коментує Іван Балашов. – Ми хочемо відпрацювати взаємодію з організаціями районів для того, щоб сектор міг оперативно доводити до відома голів громадських організацій інформацію про зміни та доповнення. Це стосується й пільг, житла, землі тощо».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно