Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Перший Москаль на селі

Перший Москаль на селі
Новина про те, що однофамілець відомого та одіозного голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля став сільським головою у Мукачівському районі, швидко облетіла інтернет-користувачів.

Новина про те, що однофамілець відомого та одіозного голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля став сільським головою у Мукачівському районі, швидко облетіла інтернет-користувачів. Про це йдеться у газеті "Панорама" від 12 листопада.

ВІДЕО ДНЯ

І справді, село Жуково, що на Мукачівщині, очолив Володимир Москаль. Ні, він не є родичем Геннадія Москаля.

Сам він місцевий, родом із цього села. Ніколи до цього політичними справами не займався. Скоріше займався підприємницькою діяльністю, пов’язаною з будівництвом. І до обрання на посаду сільського голови не був депутатом. Але люди, за словами пана Володимира, підтримали його з-поміж чотирьох кандидатів не через прізвище, а через бажання змінити щось у селі, зробити кращим свою малу батьківщину. "Весь світ розвивається швидкими темпами. І наше тихе, маленьке, але затишне село теж не має стояти осторонь розвитку", – зауважив новообраний голова Жукова.

Реклама

Самого Володимира Москаля ми застали на робочому місці у перший день його каденції на цій посаді. І вже одразу з першого дня він окреслив головні напрямки розвитку маленької сільської громади з населенням у понад 550 осіб.

Перший Москаль на селі – 01
Реклама

 "Найперше нам треба відремонтувати та оновити усі дороги. Є, звісно, шляхи, які виглядають, ну, майже ідеально. Але вони тільки ведуть до підприємств, які розташовані у нашому населеному пункті. Звісно, що це потребує великих коштів. Також однією з проблем є освітлення вулиць. У нас з цим величезна біда, оскільки освітлювачі факти-чно не оновлювались", –
розповів Володимир Москаль. Та втілити усі ці задуми можливо при достатньому фінансуванні. Але сам бюджет села досить маленький – близько 100 тисяч гривень. Та новообраний сільський голова вже в роздумах щодо пошуків виходів із цієї ситуації.

Також у розмові із журналістом "Панорами" Жуківський сільський голова порушив і проблеми децентралізації та об’єднання громад. Новообраний очільник села поки не задумовувався над цим питанням, але вважає найкращим варіантом приєднатись до Івановецької сільської громади. "Звісно, ми хотіли б приєднатись до цієї громади. Але, я думаю, що їм достатньо трьох сіл: Іванівців, Клячанова та Старого Давидкова", – мовив керівник села Жуково.

Під час розмови також порушили і питання дитячого садка та школи. Сільський голова з упевненістю сказав, що освітні заклади села перебувають у нормальному стані. "Мені здається, що на Закарпатті найкращі сільські дитсадки та школи. Адже є і опалення, і сучасні вікна", – стверджує Володимир Москаль.

Реклама

Відповідаючи на запитання "Панорами", Володимир Москаль зауважив, що хотів би вживу зустрітись із головою області і розповісти йому про проблеми маленького, тихого, але затишного Жукова.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно