Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В обласному краєзнавчому музеї відкрили експозицію до Дня пам’яті жертв голодоморів

В обласному краєзнавчому музеї відкрили експозицію до Дня пам’яті жертв голодоморів

В обласному краєзнавчому музеї відкрили експозицію до Дня пам’яті жертв голодоморів
ВІДЕО ДНЯ

"Спротив геноциду" – виставку під такою назвою представили в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім.Т.Легоцького.

18 фотодокументальних стендів розповідають про спротив, який чинило українське суспільство, передусім, селянство, сталінському тоталітарному режиму в 1920 – на початку 1930 років. На стендах представлено унікальні документи та фото із Галузевого державного архіву Служби безпеки України й інших держархівів, що унаочнюють масштаби народного спротиву, його форми і методи. Значна частина з цих документів оприлюднена вперше.

Реклама

Інформаційно-просвітницький проект створений Українським інститутом національної пам’яті спільно з ГДА СБУ як доказ того, що саме страх перед українським визвольним рухом штовхав Сталіна та його оточення на злочин проти українства – грабунок наших житниць і вбивство працьовитого народу голодом, – інформує управління культури Закарпатської ОДА.

На важливості знайомства з цими документами наголосили, відкриваючи виставку, і начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба та директор обласного краєзнавчого музею Василь Шеба й закликали всіх охочих, особливо шкільну і студентську молодь, завітати з екскурсією. Таку, приміром, уже нині провів для своїх старшокласників учитель історії Ужгородської ЗОШ№9.

Реклама

Пересувна виставка в Ужгороді продовжиться до 7 грудня, опісля добірку експонують у Перечинському районному будинку культури (8-14 грудня) та Великоберезнянському районному будинку культури (15-22 грудня).

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно