Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Виноградові проходить виставка елітних кролів

У Виноградові проходить виставка елітних кролів

Чергову районну виставку вухастих тваринок елітних порід тут проводить місцева громадська організація аматорів кролівництва.

ВІДЕО ДНЯ

Виставка триває вже другий день у Виноградівські ЗОШ №8. Спортивний зал цієї школи увесь займають ряди кліток, у яких демонструють глядачам свою красу близько двох сотень елітних кроликів різноманітних порід: сірий, бурий, чорний та білий велетень, віденський голубий, французький баран Гавана, новозеландський білий і червоний, каліфорнійська, куня.

Вражає не лише вишуканий зовнішній вигляд тваринок, але і їхні розміри. Сірий велетень, що належить голові Асоціації кроликів елітних порід Михайлові Ягеру, важить 10,5 кілограмів. І це не єдиний чемпіон на змаганні – всього їх аж 24.

Реклама

Таку кількість переможців ще вчора визначили міжнародні експерти з Угорщини Отілло Кіраль та Шандор Беде, які приїхали на виставку на запрошення виноградівських кролівників.

Сьогодні ж відбулося урочисте нагородження переможців змагання. Найбільше кубків та медалей дісталося Сергію Продану, Михайлові Ягеру та Юлію Зенику.

Реклама

Всього в нашій Асоціації півтора десятка аматорів елітного кролівництва , – розповів заступник голови цієї громадської організації Юлій Зеник. – Більшість із них представили своїх кролів на виставці. Приємно, що за два роки ми вже досягли немалих результатів. Вони могли би бути ще вагомішими, якби в районі була бодай одна фірма, яка би збирала кролячі шкурки.

Місцевими чемпіонами елітних порід кроликів активно цікавляться фахівці з різних областей України, які приїхали на виставку. І самі виноградівці не замикаються у своєму елітному клубі. Так, іще в цьому році вони планують відвідати міжнародні виставки, які організовують їхні колеги з Угорщини та Німеччини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно