Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові польські експерти розповідали про те, як стати успішним волонтером

У Берегові польські експерти розповідали про те, як стати успішним волонтером

У Берегові польські експерти розповідали про те, як стати успішним волонтером

Нещодавно у Берегові проходив семінар для представників громадських організацій Закарпаття за участі експертів із Польщі. Основною темою семінару був волонтерський рух у Європі.

ВІДЕО ДНЯ

Лекції читали Маржена Кацпрович та Малгожата Страдомська-Калінка, представники фонду "Добра сеть" (Варшава, Польща), які активно займаються волонтерством."Наші основні напрямки – це пошук стипендій для здібної молоді та так зване "електронне волонтерство". Зокрема, волонтером може стати кожен, хто має бажання і певні знання, – констатує Ужгородський прес-клуб. 

"Навіть не виходячи з дому. Адже для багатьох акцій потрібно, наприклад, розробити плакат, веб-сторінку або допомогти у перекладі тексту. І за бажання людина може допомогти це зробити", – каже пані Маржена.

Реклама

"Залучення волонтерів для громадських організацій – важлива проблема. Оскільки існують певні програми, які потребуть допомоги небайдужих, наприклад, заходи для дітей або інвалідів. Також волонтерство може стати хорошим досвідом для молодих людей. А головне – кожен волонтер має відчувати себе важливою частиною програми, знати, що він приносить користь суспільству", – розповіла Лівія Курмай, працівник Центру українсько-угорського регіонального розвитку.

Також під час семінару розповідали про те, як правильно сформувати оголошення та поставити конкретні завдання для волонтера.

Реклама

Навчальні курси відвідало 15 учасників, представників різних громадських організацій Закарпаття.      

Захід проводився у рамках проекту "Громадський міст між Вишеградом та Україною", який фінансується  Міжнародним Вишеградським Фондом та впроваджується Центром українсько-угорського регіонального розвитку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно