Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Великому Березному частина жителів проти того, щоб вулиця Радянська носила ім’я героя АТО

У Великому Березному частина жителів проти того, щоб вулиця Радянська носила ім’я героя АТО

У Великому Березному частина жителів проти того, щоб вулиця Радянська носила ім’я героя АТО

У селищі Великий Березний на Закарпатті родина уже два роки клопоче, щоби вулицю Радянську, де вони зараз живуть, назвали іменем їхнього сина, котрий загинув на Сході. Та частина односельчан – проти. Немає підтримки і від селищної влади.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня».

Батько загиблого Василя Наливайка ледь стримуючи сльози каже: боляче йому іти рідним селищем і бачити надписи «вулиця Радянська». Каже, люди не шанують своїх героїв.

Реклама

«Її могли перейменувати на вулицю Небесної сотні, але наш селищний голова цього не зробив. Але ж мій син і його зокрема захищав на Сході. Хоча він не за нього, а за державу загинув. Така «дяка» і «шана» не лише до мого сина: в нас троє хлопців з села загинуло на Сході», – розповідає батько загиблого бійця Василь Наливайко.

Селищний голова каже – не перейменовувати вулицю Радянську вирішили місцеві мешканці, проте замовчує, що за рішення проголосувало всього 27 людей. Це з вулиці, де живе майже півтисячі осіб.

Реклама

«Запрошені були всі мешканці, а хто з’явився на слуханнях, той і представляв думку вулиці. Я прислухаюся до думки людей. Вважаю, що має бути історично стара назва, або назва, яку запропонують люди», – стверджує селищний голова Верхнього Березного Богдан Кирлик.

Найважче бачити батьківський відчай сестрі загиблого бійця. Каже, родина не була б проти, якби вулицю назвали іменем Шевченка чи героїв АТО, але ж не Радянська.

«Батько правду каже – чого його син не заслуговує? Він в землі лежить. За кого лежить, за нас, за Україну він ліг. Ну чому я живу на такій вулиці. Якби вона Шевченка то не було б мови, але вулиця ж Радянська», – каже сестра загиблого бійця Тетяна Вейкан.

Реклама

Проте на тому, щоби вулицю назвали саме Героїв України, наполягають і місцеві депутати. На їхнє переконання, виокремлювати когось одного неправильно.

«Моя особиста думка, що вшанувати треба героїв всіх. Якщо будуть вшановувати героїв України, то і того Наливайка теж вшанують», – говорить депутат  селищної ради Галина Пожар.

Через закон про декомунізацію до 22 лютого Радянську і ще 2 вулиці у селищі таки мають перейменувати. Якщо з назвою не визначаться на місці, тоді це зроблять в облдержадміністрації. Наразі створили комісію, більшість її членів – працівники селищної ради, тому рідні загиблого Василя Наливайка не надто вірять, що вулиця, де колись жив боєць, носитиме його ім’я.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно