Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Диво на Мукачівщині

Диво на Мукачівщині
День святого Миколая, село Станово Мукачівського району, храм на честь святих Першоверховних апостолів Петра і Павла. Мирянка, яка прийшла на свято, поклонилась іконі "Живоносне Джерело" і була шокована: образ замироточив.
ВІДЕО ДНЯ

День святого Миколая, село Станово Мукачівського району, храм на честь святих Першоверховних апостолів Петра і Павла. Мирянка, яка прийшла на свято, поклонилась іконі "Живоносне Джерело" і була шокована: образ замироточив.

Парафіянка одразу пішла до отця Василія і сказала: "Отче, з нашою іконою трапилося диво. Вона мироточить". Священик теж був вражений побаченим дивом, адже краплі мира помітні у кінчиках променів ікони, між ними та на образі маленького Ісуса Христа, – йдеться у публікації в газеті "Панорама" від 28 січня 2016 року.

Реклама

За словами отця Василія Поповича, на іконі під кіотом справді було багато краплин невідомої рідини, які навіть в морозну погоду не замерзали. А від образу йшов непідробний, неприродній аромат "благоухання", який було чутно аж за 2-3 метри від ікони. "Того ж дня ми всі з прихожанами після Літургії вийшли з храму та біля ікони відслужили молебень з акафістом до Богородиці. З цього дня такі молитви ми стараємося звершувати щодня", – зазначив священик.

Сама ікона "Живоносне Джерело" була освячена у Світлу П’ятницю, в тиждень після Пасхи, 17 квітня 2015 року. Її автором є випускниця іконописної школи, що діє при Санкт-Петербурзькій духовній академії. Образ написаний в традиціях візантійського іконопису. Тоді ніхто не міг навіть подумати, що саме з цим святим образом Богородиці та Ісуса за півроку станеться диво.

Реклама

Щодня до цієї диво-ікони приходять віряни. А у суботу, 23 січня, храм у селі Станово та ікону "Живоносне Джерело" відвідав владика Феодор, єпископ Мукачівський та Ужгородський УПЦ.

Отець Василій Попович, настоятель храму, зауважив, що, на його думку, це добрий знак. "Це свідчення Благословення цього святого місця. Бог показує , що людині варто відійти від життєвої суєти і згадати про вічні цінності, про любов до Бога. Адже людина у цьому бурхливому світі часто забуває про справді важливі речі".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно