Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканці Тернопільщини заради поїздки у Лондон використали підроблені угорські паспорти

Мешканці Тернопільщини заради поїздки у Лондон використали підроблені угорські паспорти

Мешканці Тернопільщини заради поїздки у Лондон використали підроблені угорські паспорти

З початку року співробітники Державної прикордонної служби України вже у 7 випадках викрили наших співвітчизників, які під час перетину кордону використовували незаконно видані угорські паспорти.

ВІДЕО ДНЯ

Двох з них прикордонники виявили вчора в аеропорту «Бориспіль». Громадяни України, жителі Тернопільської області, під час паспортного контролю пред’явили паспорта громадян Угорщини, які були незаконно видані. У такий спосіб вони намагались відлетіти з Києва до Лондона. На даний час порушники утримуються до встановлення осіб. З їх слів документи вони придбали за 9 тисяч євро, – йдеться у повідомленні Держприкордонслужби України.

А в суботу українець, який використовував угорський паспорт, намагався до того ж підкупити прикордонників в аеропорту «Жуляни». Він теж відлітав рейсом на Лондон та пред’явив закордонний паспорт на інші установчі дані. Надавати будь-які пояснення щодо отримання даного документу чоловік відмовився, проте спробував «вирішити» питання, запропонуваши неправомірну вигоду у розмірі від 1000 до 3000 англійських фунтів начальнику відділення інспекторів прикордонної служби за безперешкодний пропуск через кордон. На цю пропозицію, яка до того ж була зафіксована на технічні засоби, він отримав категоричну відмову. По даному факту проінформовано відповідні компетентні органи.

Реклама

Ще 2 таких порушників виявили наприкінці січня. Один з чоловіків планував потрапити до США, а інший вибрав маршрут до Великобританії. У ході контролю прикордонники з’ясували, що дане «громадянство» на чужі установчі дані вони набули за 5000 євро кожен в Будапешті. Їх передали співробітникам Національної поліції.

Викривати документи на інші установчі дані або ретельно зроблені підробки співробітники Держприкордонслужби вчаться в рамках системної підготовки інспекторів прикордонної служби. Навчання проводять кваліфіковані викладачі, фахівці Головного експертно-криміналістичного центру прикордонного відомства, які до того ж проводять окремі тренінги по новим викриттям підробок та фальшивок. Крім того, до підготовки залучаються іноземні спеціалісти з перевірки документів. Вони розповідають про міжнародні принципи розпізнавання недійсних документів та приклади їх викриття.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно