Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через забруднення Латориці "Мукачівводоканал" завдав збитків державі на суму понад 50 тисяч гривень

Через забруднення Латориці "Мукачівводоканал" завдав збитків державі на суму понад 50 тисяч гривень

Через забруднення Латориці "Мукачівводоканал" завдав збитків державі на суму понад 50 тисяч гривень

Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області було проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Мукачівським міським комунальним підприємством “Мукачівводоканал”. В ході здійснення заходу державного нагляду (контролю) Держекоінспекцією відібрані проби стічних вод з каналізаційно-очисних споруд м. Мукачево та поверхневих вод р. Латориця в контрольних створах.

ВІДЕО ДНЯ

Під час перевірки виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами та у сфері охорони й раціонального використання водних ресурсів. Результатами проведених Держекоінспекцією інструментально-лабораторних досліджень проб вод підтверджено перевищення гранично допустимого скиду, що призводить до забруднення транскордонної річки Латориця. Для усунення виявлених порушень було видано припис. Двох посадових осіб комунального підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.ст. 59, 82-1 КУпАП на загальну суму 136 гривень, – зазначає Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

З метою контролю виконання умов виданого припису Держекоінспекцією проведено позапланову перевірку ММКП “Мукачівводоканал”. За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП на суму 255 гривень. Проведено, відповідно до Методики, розрахунок розміру збитків заподіяних державі внаслідок скиду недостатньо очищених стічних вод в р. Латорицю та виставлено претензію для добровільної сплати на суму 51874 гривні.

Реклама

Крім того, Держекоінспекція звернулась до Мукачівської міської ради щодо необхідності вжиття заходів по запобіганню забруднення транскордонної р. Латориця та забезпечення ефективної роботи каналізаційно-очисних споруд м. Мукачево.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно