Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На території Мукачівського району буде оновлено автобусні зупинки

На території Мукачівського району буде оновлено автобусні зупинки

На території Мукачівського району буде оновлено автобусні зупинки
ВІДЕО ДНЯ

Переважна більшість автобусних зупинок на території Мукачівського району – в аварійному стані, відсутні відповідні дорожні знаки та дорожня розмітка, – такого висновку дійшла спеціальна комісія, створена за дорученням голови Мукачівської РДА Сергія Гайдая, яка провела обстеження дорожньої інфраструктури автошляхів місцевого та комунального значення.
До складу комісії, яку очолив перший заступник голови Мукачівської РДА Андрій Данканич, увійшли фахівці: відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Мукачівської райдержадміністрації; відділу технічного контролю Служби автодоріг в Закарпатській області ; ДП "Диспетчерська служба пасажирських перевезень" та представник Мукачівського відділу поліції ГУНП України в Закарпатській області. В ході здійснення обстежень автобусних зупинок до роботи комісії долучаються представники селищної або сільської ради.

Комісією обстежено 65% всіх населених пунктів та констатовано, що переважна більшість павільйонів автобусних зупинок перебуває в аварійному стані, місця для висадки пасажирів громадського транспорту не оснащені спеціальними дорожніми знаками, зокрема: «Місце зупинки автобуса», «Пішохідний перехід», «Місце для розвороту», відсутня дорожня розмітка «Зебра», на жодну із зупинок не виготовлено технічну документацію, – повідомляє Мукачівська РДА.

Реклама

Особливо тривожним є факт відсутності дорожніх знаків «Діти» та «пішохідний перехід» у комплексі з дорожньої розміткою «Зебра» біля навчальних закладів.

Також комісія вивчила наявні потреби мешканців сіл Мукачівщини в облаштуванні автобусних зупинок.

Реклама

«Комісія, яка працює за моїм дорученням, – коментує очільник Мукачівщини Сергій Гайдай – має на меті провести обстеження на відповідність нормам чинного законодавства наявні зупинки та вивчити потреби мешканців району у облаштуванні нових зупинок.

На даному етапі роботи комісії вже зрозуміло, що переважна більшість зупинок потребує нових павільйонів та встановлення дорожніх знаків й нанесення дорожньої розмітки. Системний підхід до проблематики автобусних зупинок у районі започатковано вперше, але це ситуація нагальна та важлива, адже йдеться про безпеку на дорогах, а це – життя та здоров’я мешканців Мукачівщини, особливо дітей».

Комісія завершить роботу по обстеженню автобусних зупинок до кінця лютого, наступним кроком буде запровадження проекту «Автобусна зупинка» щодо комплексного облаштування місць зупинок громадського транспорту, відповідно до вимог чинного законодавства.

Реклама

Безпечне місце очікування громадського транспорту та облаштована територія для зупинки або розвороту автобуса є важливим фактором не тільки для мешканців Мукачівщини, а й для перевізників.

Типові зразки павільйонів для зупинок пройдуть широке громадське обговорення, адже думка мешканців Мукачівщини – пріоритетна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно