Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області потребують усиновлення понад 600 дітей

В області потребують усиновлення понад 600 дітей
ВІДЕО ДНЯ

11 лютого за участі заступника керівника краю Олександра Петіка, в обласній державній адміністрації відбулась нарада начальників служб у справах дітей районів та міст області. Під час зустрічі фахівці підбили підсумки роботи за минулий рік.

Як поінформувала начальник Служби у справах дітей Закарпатської ОДА Світлана Якімеліна, в області зменшується кількість дітей, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах. Зокрема, якщо у 2014 році в інтернатних закладах виховувалось 218 дітей, то у минулому – 194, – стверджує прес-служба Закарпатської ОДА.

Реклама

"Протягом 2015 року в краї сімейною формою виховання охопили 400 дітей. Зокрема, усиновили 75 дітей з місцевого обліку. Під опіку та піклування влаштовано 263 дитини та 32 до дитячих будинків сімейного типу. Протягом року до батьків повернули на виховання 24 дитини. Ще 6 – тимчасово влаштовані в сім’ї майбутніх опікунів", – повідомила Світлана Якімеліна.

Упродовж минулого року в області усиновили 75 дітей. З них 57 – громадянами України, 18 – іноземцями. Загалом в області спостерігається тенденція до зменшення кількості дітей на обліку з усиновлення. "Якщо у 2010 році на регіональному обліку перебувало 756 дітей, які можуть бути усиновлені, у 2013-му – 655, то минулоріч таких було 608 дітей", – каже посадовець.

Реклама

Фахівці служб у справах дітей протягом минулого року здійснили 1130 відвідувань опікунських  сімей, під час яких склали звіти про умови, утримання, виховання та навчання дітей. Спеціалісти виявили 2 факти порушень прав дітей в таких сім’ях відносно 3 дітей у місті Мукачево та на Іршавщині. "У зв’язку з виявленими порушеннями піклування над дітьми припинено", – резюмувала начальник Служби у справах дітей Закарпатської ОДА Світлана Якімеліна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно