Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У центрі Мукачева протестують студенти та викладачі ПТНЗ міста

У центрі Мукачева протестують студенти та викладачі ПТНЗ міста

У центрі Мукачева протестують студенти та викладачі ПТНЗ міста
Це вже третя акція студентів та викладачів. Попередні дві вони провели на трасі міжнародного значення Київ – Чоп. Протестувальники викрикують "Палачінту нам не треба", "Ганьба", "Балогу – у відставку" та інші гасла.
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у Мукачеві студенти та викладачі місцевих ПТНЗ прийшли під будівлю Мукачівського міськвиконкому із вимогою відновити фінансування профтехучилищ.

Це вже третя акція представників ВПУ №3, ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» та ДПТНЗ Мукачівський аграрний ліцей ім. М. Данканича. Попередні дві вони провели на трасі міжнародного значення Київ – Чоп. Там вони влаштували мирну попереджувальну ходу. Втім, вимоги протестувальників так і не були почуті ні міської владою, ні Урядом або президентом.

Реклама

Найперше, прийшовши під будівлю мерії, студенти почали вигукувати "Палачінту нам не треба" та "Ганьба". Лозунг "Палачінту нам не треба" пов’язаний із фестивалем "Варишська палачінта", на який мерія знайшла гроші.

У зв’язку з тим, що мер Андрій Балога проігнорував заклики вийти до людей, протестувальники проявили творчість і виконали у центрі Мукачева пісню, складену за кілька хвилин. Адресована вона меру.

Реклама

"Чом ти не вийшов, як весь люд прийшов, ми тебе чекаєм,

Чи дяки не мав, може не схотів, може не пускали", – йдеться у пісні, придуманій протестувальниками.

Як зазначив під час акції протесту під будівлею Мукачівського міськвиконкому депутат міськради Олег Казибрід, "Відродження" ініціюватиме збір підписів задля скликання позачергової сесії Мукачівської міськради.

Реклама

Кореспондент видання "PMG.ua" з місця протесту зазначає, що при вході у будівлю Мукачівського міськвиконкому присутні працівники муніципальної поліції міста. Під час акції протесту мітингувальники вигукують "Балога нас не чує", "Балогу – у відставку", "Ганьба" та інші гасла.

"Ми повинні вирішити це питання мирно", – зазначає народний обранець.

Згодом Мукачівська міськрада поширила інформацію, що Андрій Балога не хоче фінансувати ПТНЗ Мукачева. Мер погодився тільки на матеріальну допомогу.

"Конституція передбачає, що всі витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою. Цього зроблено не було. На підставі чого місто має фінансувати ПТУ? Знімати кошти з харчування дітей? З медичних закладів?", – передає слова мера міста Мукачівська міська рада.

Інтернет-видання "PMG.ua" пропонує онлайн відеотрансляцію протесту у центрі Мукачева.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно