Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міськрада та батьки абітурієнтів окреслили план виходу із ситуації, яка склалась із ЗНО в Ужгороді

Міськрада та батьки абітурієнтів окреслили план виходу із ситуації, яка склалась із ЗНО в Ужгороді

Міськрада та батьки абітурієнтів окреслили план виходу із ситуації, яка склалась із ЗНО в Ужгороді

Міська влада Ужгорода зробить все можливе, щоб допомогти дітям, які вчора, 5 травня 2016 року, через надзвичайну ситуацію, що склалася через повідомлення про замінування у ЗОШ №19, не змогли скласти ЗНО з української мови та літератури.

ВІДЕО ДНЯ

На цьому сьогодні вчергове наголосив очільник міста Богдан Андріїв під час зустрічі з батьками випускників, яка відбулася у міській раді. Під час розмови були присутні також заступник міського голови Олександр Білак та начальник управління освіти міської ради Оксана Бабунич, – інформує Ужгородська міська рада.

Батьки наголошували на тому, що деяким випускникам потрібно отримати до кінця травня атестат для того, щоб мати можливість здобути вищу освіту за кордоном. Також просили керівництво міста просити центральні органи влади зважити на те, що деякі діти хочуть, щоб їм зарахували результати вчорашнього ЗНО.

Реклама

Богдан Андріїв запевнив присутніх, що розуміє, у якій ситуації опинилися діти, йому близькі переживання батьків, адже у нього самого син – випускник.

Відтак зійшлися на наступному. Міська влада намагається з’ясувати в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, який обслуговує у тому числі і Закарпатську область, юридичні підстави: вважається це ЗНО таким, що відбулося, чи таким, що не відбулося. Паралельно готується звернення до Міністерства освіти та науки України, а також Українського центру оцінювання якості освіти з проханням надати роз’яснення, як діяти у цій ситуації, адже така позаштатна ситуація жодними нормативними документами цих установ не передбачена.

Реклама

Крім того, до Міністерства освіти та науки України та Українського центру оцінювання якості освіти направляють звернення з проханням у максимально короткі строки забезпечити підготовку та проведення повторної сесії ЗНО, щоб виконати вимоги наказу Міносвіти про те, що до 30 травня 2016 року всі випускники повинні отримати атестати про освіту.

Також проситимуть Міносвіти та Український центр оцінювання якості освіти вирішити питання розведення у часі складання Державної підсумкової атестації і зовнішнього незалежного оцінювання, щоб випускники отримали можливість здати ДПА без ЗНО.

Усі озвучені кроки будуть здійснені у найстисліші терміни, звернення направлять в усі можливі інстанції, щоб не допустити порушень прав випускників і потенційних абітурієнтів.

Реклама

На жаль, усі ці питання – компетенція не міської влади, не управління освіти Ужгородської міської ради, навіть не департаменту освіти Закарпатської облдержадміністрації, вони стосуються державної політики у галузі освіти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно