Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині відкили румунське консульство

На Тячівщині відкили румунське консульство

Консульство Румунії сьогодні відкрили в селищі Солотвино Тячівського району на Закарпатті. Це четверте консульство на території області (є два консульства Угорщини, і одне - Словаччини).

ВІДЕО ДНЯ

За словами міністра закордонних справ Румунії Лазара Каменеску, до цієї дипломатичної події йшли досить довго, але відкриття консульства є запорукою сталих відносин між двома країнами та демонструє впевненість Румунії у стабільних відносинах прикордонних територій двох країн.

Офіційна частина продовжилась у Солотвинській селищній раді. На офіційній зустрічі Л.Каменеску заявив, що сьогодні міністри закордонних справ України та Румунії підпишуть угоду, згідно якої Румунія скасує плату за візи для українців.

Реклама

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль також заявив про всебічну підтримку румунської громади на території Закарпаття.

Також директор солотвинського ліцею з румунською мовою навчання подякувала очільнику відомства закордонних справ Румунії та Закарпатській ОДА в особі Г.Москаля за забезпечення навчання школярів їх рідною мовою – румунською. Вона висловила сподівання, що з відкриттям консульства ліцей отримає доступ до європейських фондів, за допомогою яких поліпшать умови навчання.

Реклама

Окрім того вона звернулась до Л.Каменеску з проханням збільшити обсяг місць в румунських вишах для випускників українських шкіл з румунською мовою навчання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно