Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Українське Мукачево та угорський Добош стали містами-побратимами

Українське Мукачево та угорський Добош стали містами-побратимами

Українське Мукачево та угорський Добош стали містами-побратимами
ВІДЕО ДНЯ

Відповідну угоду про співробітництво сьогодні підписали міський голова Добоша Золтан Кевсегі та Мукачівський міський голова Андрій Балога, який перебуває в Угорщині з робочим візитом. В складі делегації також начальник управління освіти Катерина Кришінець-Андялошій та директор ЗОШ №3 ім. Ф. Ракоці II Степан Шинк.

Міста співпрацюють в освітній галузі вже не перший рік. Активно контактує ЗОШ №3 ім. Ф. Ракоці II Мукачева з училищем ім. Жужанни Кошут міста Добош. Проводився обмін досвідом між учнями та викладачами освітніх закладів через навчальні поїздки, організовували спільні олімпіади з математики, – стверджує Мукачівська міськрада.

Реклама

У січні під час візиту делегації Добоша в Мукачево було домовлено про підписання масштабної угоди про співпрацю на рівні муніципалітетів.

Це вже 14 європейське і 7 угорське місто-побратим Мукачева.

Реклама

Угода базується на положенні Європейської Хартії про місцеве самоврядування. Йдеться про підтримку культурно-національних об’єднань, мистецьких, творчих колективів, спортивних організацій, закладів освіти та охорони здоров’я.

Сторони домовилися сприяти взаємному культурному обміну, шляхом організації та проведення різних спільних заходів культурного характеру. Буде налагоджена співпраця на рівні органів місцевого самоврядування, Мукачево та Добош спільно братимуть участь в програмах і проектах, що стосуються загального розвитку міст, громадських та неурядових організацій, благодійних фондів та інших установ. Угорці долучатимуть й Мукачево до грантових проектів ЄС, де співучасником буде Добош.

І що найголовніше – домовлено налагодити контакт між підприємствами, підприємцями.

Реклама

Золтан Кевсегі констатував – партнерство з українським містом для них дуже важливе. «Маємо міста побратими в різних куточках Європи, США. З Мукачевом готові будувати відносини в освіті, спорті, підприємництві, залученні інвестицій. Знаємо, що команда Мукачева має амбітні плани щодо розвитку міста, і ми готові ділитися власним досвідом. Сьогоднішня угода стане фундаментом міцної дружби», – переконаний міський голова Добоша.

Андрій Балога зазначив, що в рамках підписаної угоди буде започаткована взаємовигідна співпраця між містами, і що головне налагодяться й ділові контакти. «Нам важливий досвід Добоша в розбудові промисловості. Ми готові перейняти кращий досвід в освітній галузі. Чимало спільних проектів вже будемо втілювати в найближчий час. Ця співпраця на роки», – вважає міський голова Мукачева.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно