Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Виноградові відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО Адальберту Ковачу

У Виноградові відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО Адальберту Ковачу

У Виноградові відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО Адальберту Ковачу
ВІДЕО ДНЯ

25 травня відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому Герою АТО Адальберту Ковачу у Виноградівській загальноосвітній школі I-III ступенів №1. Згадати його подвиг, висловити співчуття та щиру вдячність батькам прийшло керівництво району та міста, військовослужбовці, священнослужителі, волонтери, рідні, знайомі загиблого, вчителі та учні школи.

Директор ЗОШ №1 Віра Балаж розповіла присутнім коротку біографію А. Ковача та зазначила, що вона, весь викладацький колектив та учні школи пишаються тим, що такий герой навчався в їхній школі. Після цього було оголошено хвилину мовчання, під час якої всі присутні не приховували сліз жалю за загиблим солдатом, – . 

Реклама

– Більше року тому місто Виноградів сколихнула страшна звістка – загибель молодого виноградівця, люблячого батька, чоловіка та сина, відданого своїй державі патріота – Адальберта Ковача. Того холодного дня, коли тіло загиблого привезли до рідної оселі – тисячі жителів міста прийшли попрощатися із своїм героєм, щоб віддати шану його подвигу в ім’я кожного з нас, в ім’я незалежності та суверенності України, – зазначила у свої промові перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Костелеба-Веремчук. – Щиро сподіваюся, що відкрита сьогодні меморіальна дошка назавжди закарбує в серцях нащадків ім’я нашого вірного захисника, котрий заплатив за нашу свободу надто високу ціну.

Право урочисто відкрити меморіальну дошку пам’яті загиблого Адальберта Ковача було надано батькам, після чого священнослужителі прочитали молитву та освятили пам’ятний знак.

Реклама

Закінчилось відкриття покладанням вінків до меморіальної дошки, яка стала символом безсмертної пам’яті героя.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно