Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Патріотичні галичани продають свій ліс представникам країни-агресора", – Москаль

"Патріотичні галичани продають свій ліс представникам країни-агресора", – Москаль

"Патріотичні галичани продають свій ліс представникам країни-агресора", – Москаль

Із понад сотні вагонів із лісом, які прямували на експорт у країни Євросоюзу й застрягли на Закарпатті, 28 належать ТОВ «Укрліскомплекс».

ВІДЕО ДНЯ

– Це підприємство, яке займається посередництвом у торгівлі лісом і працює на єдиному податку (тобто практично не дає грошей в бюджет), засноване трьома громадянами Росії, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. – Основний бізнес – вивезення та продаж українського лісу в Чехію. Закарпатські держлісгоспи відмовилися працювати з «Укрліскомплексом», тому це ТОВ купує дерево в інших областях. Головні його партнери – державні підприємства «Дрогобицьке ЛГ», «Славське лісове господарство», «Сколівські Бескиди», ТОВ «Маркум», «Радехівське ЛМГ», «Турківське лісове господарство», «Боринське ЛГ» – усі підприємства зі Львівщини.

"Тобто патріотичні галичани продають свій ліс представникам країни-агресора, і єдине хто цьому перешкоджає – це Закарпаття. Учора представник «Укрліскомплексу» приходив до мене й намагався шантажувати якимись акціями, якщо його вагони з галицьким лісом не випустять за кордон. Я пояснив йому популярною російською мовою, в якому напрямку рухатися, і цей напрямок – явно не в бік Євросоюзу", – зазначає Москаль на своєму офіційному сайті.

Реклама

Станом на сьогодні, 26 травня, на прикордонних залізничних станціях «Чоп» та «Батєво» в Закарпатській області накопичилося 173 вагонів із лісом (в основному з паливною деревиною, тобто дровами) з інших областей України, готових до відправки в країни Євросоюзу. Закарпатська митниця не оформляє вагони, оскільки голова ОДА Геннадій Москаль своїм розпорядженням обмежив розмір експортованих з України дров максимум 1 метром.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно