Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканка Хустщини вирішила зберегти частину граду, що потріпав її обістя

Мешканка Хустщини вирішила зберегти частину граду, що потріпав її обістя

Мешканка Хустщини вирішила зберегти частину граду, що потріпав її обістя
ВІДЕО ДНЯ

Дахи, як решето, побиті вікна, пошкоджені автівки, понищена городина – наслідки стихії, яка учора пронеслася Хустщиною. Найбільше у районі постраждали чотири села: Липовець, Липецька Поляна, Рокосово та Залом. Люди у розпачі, адже переважна більшість залишилась практично без даху над головою. Відтак створені спеціальні комісії, які підраховують збитки.

Град розміром з гусяче яйце випав в окремих населених пунктах Хустського району, – інформує "Хуст.Тудей".

Реклама

У Заломі, присілку хустського Кошельова, місцева жителька зберегла град у себе в морозильній камері аби продемонструвати таке аномальне явище згодом. Адже при плюсовій температурі на вулиці лід швидко тане. І він таки більший за куряче яйце.

Пані Оксана із Липовця також зафіксувала стихію, проте вже на мобільний. Жінка каже: зранку у вівторок отримала справжній шок.

Реклама

Шок отримали і решта її односельчан. Адже більшість за лічені хвилини опинилися без даху над головою у прямому сенсі цього слова. Після аномальних опадів крівлі житлових будинків стали суцільним решетом, відтак промокати почала і стеля, і стіни.

У результаті, як бачимо, пошкоджені будівлі та майно селян, а також насадження на городах. Яблука, черешню, малину, виноград  – все позбивав град та поламав буревій. На грядках практично нічого не лишилося. Врятувати майбутній врожай вже не вдасться, кажуть місцеві.

По сусідству будинок пана Юрія, який ніби після обстрілу. Ламберія, вагонка пластикова, якою оснащено фасад, не витримала ударів граду – доволі сильних, відтак вибоїни тут усюди. А ще бачимо: розбиті шибки на горищі та зруйновану покрівлю.

Реклама

Чоловік розповідає: «Ми не сподівалися.. Стихія нагрянула зненацька. О 6.30 ранку ми почули шум, страшний гуркіт, глянули у вікна і не повірили власним очам. Зараз підраховуємо збитки всім селом».

Поза як прогнози на найближчі дні невтішні: синоптики передають місцями опади та шквали вітру. Тому деякі люди не стали зволікати й одразу взялися за ремонт дахів. Пан Іван почав перекривати будинок заново. Каже: «Роботи тут не на один день та і, як то кажуть, влетить це в копієчку.» А що робити тим, у кого нема грошей на додаткові витрати, до прикладу, пенсіонерам чи безробітнім? –  люди не знають.

Місцеві сподіваються на підтримку влади. Тому дуже чекають компенсацій, які покриють збитки, нанесені стихією.  Адже зруйновані дахи, побиті вікна, понищена городина – ще не повний перелік наслідків вчорашніх природних катаклізмів.  У людей пошкоджені автівки, які «ночують» зазвичай на вулиці.

 

На фото наглядно видно ум’ятини на капоті та багажнику, розбите лобове чи заднє скло.

 

У Липовці зачепив аномальний град і адмінбудинок сільської ради, і місцеву школу. Дах та вікна – найбільше, що понесене значні витрати з місцевого  бюджету.

Реклама

У Липецькій Поляні така ж сама ситуація. У Рокосові град за розмірами був дещо менший, але теж наніс чимало шкоди людям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно