Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 100-літня бабуся, історія життя якої гідна фільму, у день свого ювілею отримала подарунок

100-літня бабуся, історія життя якої гідна фільму, у день свого ювілею отримала подарунок

100-літня бабуся, історія життя якої гідна фільму, у день свого ювілею отримала подарунок
ВІДЕО ДНЯ

Народний депутат Василь Петьовка привітав ювілярку зі столітнім днем народження.

У селі Сіль Великоберезнянського району сторіччя зустріла Марія Брашко. Доля жінки склалася непросто: з дитинства глухоніма, з малих літ працювала у наймах, про її родину жодних відомостей. Ще у повоєнні роки Марію прихистила родина Герзаничів. На той момент жінці було більше 30-ти років. Як складалося її життя до того, ніхто не знає. Зараз про жінку піклується внучка чоловіка, який її знайшов. До 1996 року у Марії Брашко не було навіть паспорта. Допомогла оформити його пані Марії уже згодом її офіційний опікун Катерина Герзанич. Відтак жінці вдалося оформити інвалідність 2-ої групи, за рахунок чого вона й отримує мінімальну пенсію.

Реклама

За свої 100 років жінка ніколи не хворіла, жодних ліків не приймала. Усе життя ювілярка випасала худобу. Внучка каже, що це було її роботою та захопленням водночас. Через такі фізичні вади, звісно ж, вона потребувала особливого догляду. «Незважаючи на обставини та відсутність кровного зв’язку, пані Марія ніколи не була чужою у нашій родині,  хоча часом з нею буває складно, але родина уже звикла до  труднощів», – зізнається Оксана Герзанич.

Ювілярку  знає усе село: її люблять і поважають. На адресу іменинниці надійшло  чимало теплих слів  і  щирих побажань  від односельчан. Привітали із сторічним ювілеєм пані Марію і від імені народного депутата Василя Петьовки,  його помічник Михайло Штефко. Іменинниці передали вітання від Василя Петьовки, побажали ще міцнішого здоров’я та вручили  телевізор.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно