Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканці ужгородських багатоповерхівок скаржаться на тополі, коріння яких руйнують покриття та комунікації

Мешканці ужгородських багатоповерхівок скаржаться на тополі, коріння яких руйнують покриття та комунікації

Мешканці ужгородських багатоповерхівок скаржаться на тополі, коріння яких руйнують покриття та комунікації

Пан Олександр вже понад 30 років живе у будинку 31 на вулиці 8 березня. У цьому дворі ростуть величезні тополі, коріння яких руйнує тут асфальтове покриття, а сухі гілки становлять небезпеку для людей.

ВІДЕО ДНЯ

«Тополі, яким за 30 років, вже завбільшки майже з девятиповерховий будинок. Їхня коренева система вже починає руйнувати асфальтове покриття і вже добирається до інженерних комунікацій. Це призводить до пошкоджень. І ще, в дворі багато дітей, і сухі гілки, які ніхто вже 30 років не обрізав, можуть впасти будь якої миті», – каже Олександр Ільїн, мешканець будинку

У міській раді запевняють: це питання у них на часі. Та наразі з цим нічого вдіяти не можуть, бо кронувати і вирізати дерева можна тільки навесні та восени. А у спеку такі маніпуляції не проводяться.

Реклама

«Ті тополі, які підсихають, ми будемо коронувати. Справа в тому.ю що неодноразово наші біологи і активісти висловлювали своє незадоволення щодо короновуння і вирізки тополь. Тотально вирізатись всі не будуть, бо ці дерева продукують кисень для загального стану повітря в Ужгороді», – розповіла Оксана Пайда, в.о. директора департаменту міського господарства

Ботаніки кажуть: тополі – швидкорослі дерева, які добре підходять для озеленення, і виділяють багато кисню. Проте це крихкі рослини, через що їх не радять висаджувати поблизу дитячих майданчиків.

Реклама

«Тополі – швидкорослі дерева, тобто вони вирішують питання швидкого озеленення, але все, що швидко росте – недовговічне. Тополі потребують специфічного догляду, бо вони можуть виростати дуже високими і крихкими, гілки можуть обламуватися і травмувати людей», – Олег Колесников, завідувач кафедри ботаніки УжНУ.

Фахівці наголошують: аби уникнути проблем, старі дерева слід вчасно змінювати на нові насадження. А за вже існуючими довголітніми деревами вести постійний контроль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно