Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканці Хуста тільки мріють про басейн та цивілізований пляж

Мешканці Хуста тільки мріють про басейн та цивілізований пляж

Мешканці Хуста тільки мріють про басейн та цивілізований пляж

Питання про цивілізоване місце для відпочинку на воді актуальне в місті над Тисою далеко не перший рік. Колись у Хусті були два пляжі. Один із яких на Ріці, інший – на Тисі. Там містяни могли цікаво провести час разом із родинами. Утім уже кілька десятиліть мешканці Хуста тільки мріють як про басейн, так і про пляж.

ВІДЕО ДНЯ

Слід зазначити, що мерія про проблему знає, проте знайти шляхи її вирішення поки що не може.

– Це нонсенс, аби в Хусті не було пляжу, – каже міський голова Володимир Кащук. – На узбережжях водойм потрібні біотуалети, переодягальні кабінки. Тому я звернувся до депутатів, аби вони внесли бодай якісь пропозиції щодо облаштування місця для купання. На наступній, бюджетній сесії ще є можливість передбачити для цього кошти. Навіть якщо у цьому році нічого не зробиться, то треба думати про перспективу, адже під лежачий камінь вода не тече.

Реклама

– У 2011 році, коли в місті робилися берегоукріплення, у місці, де Ріка впадає в Тису, працівники підрядної організації очистили берег від чагарників, розрівняли його та за допомогою спеціальної техніки заглибили русло. Проте позитивним змінам краяни раділи тільки до першого дощу, який вніс свої корективи і звів усі старання робітників нанівець, – заявив секретар міської ради Володимир Ерфан.

Справа в тому, що гірські швидкоплинні ріки швидко змінюють русло і жоден із підприємців Хуста поки що не виявив бажання влаштувати біля водних артерій ні якісь атракції, ні встановити власним коштом бодай кілька вбиралень.

Реклама

Між іншим, після продажу колишнього ресторану «Тиса» новий власник хотів поруч зробити пляж європейського рівня. Утім наразі територію очищено від сміття, але ознак робіт з облаштування зони відпочинку не видно.

У той же час нарешті розпочато реконструкцію ТзОВ «Готельно-оздоровчий комплекс «Ріка».  Тож можливо незабаром краяни матимуть бодай басейн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно