Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Стихія завдала збитків мешканцям Тячівщини та Рахівщини на понад 6 мільйонів гривень

Стихія завдала збитків мешканцям Тячівщини та Рахівщини на понад 6 мільйонів гривень

Стихія завдала збитків мешканцям Тячівщини та Рахівщини на понад 6 мільйонів гривень

«Відновити реальне фінансування заходів, спрямованих на захист населення від природніх катаклізмів та виділити кошти для компенсації постраждалим від негоди у Рахівському та Тячівському районів», – саме з таким депутатським запитом народний депутат Василь Петьовка звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

ВІДЕО ДНЯ

17 та 26 червня територія Закарпаття  постраждала від градобою, злив та сходження селевих потоків. Серйозних збитків стихія завдала жителям Тячівського та Рахівського районів. Тут підтоплені житлові будинки, господарські споруди, заклади соціальної сфери,  пошкоджені мости та дороги.  

У Тячівській об’єднаній громаді від граду постраждали майже 170  господарств. Постраждали й інші населені пункти району: селище Буштино, села Бедевля, Вільхівці-Лази, Нижня Апша. Тут пошкоджені будинки та приватні садиби. За попередніми оцінками, проведення  відновлювальних робіт на Тячівщині коштуватиме близько 5 мільйонів 625 тисяч гривень.

Реклама

26 червня стихія пронеслася Рахівщиною. Як наслідок, підтоплені будинки у селах Луги, Богдан, Видричка. Йдеться про більш як 80 дворогосподарств. Довелося тимчасово відселяти постраждалих. Після сходження селевих потоків та злив довелося відновлювати рух та прочищати дорожнє покриття по автодорозі Рахів-Богдан-Луги Рахівського району. Служба автодоріг Закарпатської області вже встигла підрахувати збитки, завдані дорожній інфраструктурі.  На ділянці дороги  Рахів-Богдан-Луги після зливи 26 червня зруйнована підпірна стінка з габіонів, замулене та захаращене підмостове русло,  замулене покриття  автодороги, узбіччя, кювети. В такому ж стані водопропускні труби  та дорожнє покриття в Богдані та Лугах.

Загальна сума для проведення відновлювальних робіт по об’єктам Рахівського району Закарпатської області складає 1  мільйон 230 тисяч гривень.

Реклама

Загалом для ліквідації наслідків червневої стихії на Тячівщині та Рахівщині необхідно більше 6 мільйонів 800 тисяч гривень.

Інша проблема, з якою довелося зіткнутися жителям гірських сіл – зсуви. Небезпечні процеси в горах активізувалися після червневих злив. Варто нагадати: кілька років поспіль Кабінетом Міністрів України не здійснюється фінансування заходів, спрямованих на подолання наслідків збитків, які завдала стихія в попередні роки. Йдеться, в тому числі,  і про зсуви, паводки та сходження селевих потоків. Востаннє кошти з бюджету на виплату компенсацій, спрямованих для постраждалих від природніх лих, надходили ще у 2006 році. Складається враження, що влада залишила громадян один-на-один з цими проблемами.

Народний депутат України Василь Петьовка звернувся до Глави Уряду Володимира Гройсмана з депутатським зверненням, у якому йдеться про необхідність відновлення реального фінансування заходів, передбачених Загальнодержавною цільовою програмою захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. У зверненні Василя Петьовки йдеться і про виділення з резервного фонду Кабміну або альтернативних джерел фінансування коштів для Закарпатській обласній державній адміністрації в сумі 6 мільйонів 855 тисяч для ліквідації наслідків негоди та виплат компенсації постраждалим мешканцям Тячівського та Рахівського районів на спорудження житла замість зруйнованого та пошкодженого зсувами, а також на проведення капітальних ремонтів дахів будинків, пошкоджених пошкоджені градом.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно