Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Грандіозні плани курорту "Буковель": розширення на Закарпаття та мегабудівництво на Рахівщині

Грандіозні плани курорту "Буковель": розширення на Закарпаття та мегабудівництво на Рахівщині

Грандіозні плани курорту "Буковель": розширення на Закарпаття та мегабудівництво на Рахівщині

Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку на «Буковель» у Івано-Франківській області й зустрівся з власниками цього відомого рекреаційного об’єкта. На переговорах, які ініціював голова Закарпатської ОДА, вирішувалося одне питання – продовження будівництва курорту на території Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

– Ми дійшли принципової згоди з власниками «Буковелю» – курорт буде продовжений на Закарпатті, – заявляє Г.Москаль на своєму офіційному сайті. – Згідно з домовленостями, в Рахівському районі (який межує з «Буковелем») буде побудовано близько 60 готельних споруд різного типу, 33 підвісні канатні дороги, облаштовано 230 кілометрів лижних трас. Крім того, на курорті відкриють близько 120 закладів харчування, а також магазини, фітнес-центри та медичні установи, банківські відділення, багаторівневі парковки для автомобілів. Заплановано навіть будівництво приватного аеродрому з довжиною злітної смуги 1000 метрів для посадки невеликих літаків. Це буде крупний курортний центр із назвою «Свидовець», який прийматиме до 28 тисяч туристів одночасно.

Для його обслуговування потрібно близько 5 тисяч нових робочих місць, які займуть місцеві мешканці. Облаштування курорту, яке триватиме кілька років, надасть бурхливого розвитку місцевій промисловості, адже будівництво проводитиметься переважно за рахунок місцевого ринку праці і з місцевими фірмами. А після відкриття курорту надходження в місцеві бюджети зростуть мінімум у сотні разів.

Реклама

"Окремо хочу підкреслити, що «Буковель» ще десять років тому планував зайти на Закарпаття і влаштувати тут курорт такого ж типу. Однак клан Балог, який повністю контролював тоді область, зажадав від власників курорту величезні гроші. А коли отримав відмову, заблокував будь-яку можливість просування «Буковелю» на Закарпаття. Те, що втратила область через жадібність цього сімейно-партійного утворення, може побачити кожен, хто хоч раз відпочивав на «Буковелі». Зараз будемо надолужувати втрачене, фахівцям курорту надане «зелене світло» на Закарпатті під мої особисті гарантії. Представники «Буковелю» вже приїхали на Закарпаття й працюють в облдержадміністрації над оформленням дозвільної документації", – зазначає Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно