Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгородському університеті відкрили докторантуру із дев’яти спеціальностей

В Ужгородському університеті відкрили докторантуру із дев’яти спеціальностей

В Ужгородському університеті відкрили докторантуру із дев’яти спеціальностей

30 червня відбулося останнє в цьому навчальному році засідання Вченої Ради УжНУ, під час якого прозвітували про роботу екзаменаційних комісій на факультетах та відповідно про результати складання студентами державних іспитів, затвердили спеціальності докторантури, внесли зміни до правил прийому до ДВНЗ «УжНУ» тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Затвердили й звіти про наукову роботу стипендіатів Кабінету Міністрів України для молодих учених – Антона Козьми, Валерія Пантя, Артема Погодіна, Олесі Симканич, Михайла Філепа – й атестувала їх. Також рекомендували двох працівників університету – старшого наукового співробітника кафедри прикладної фізики фізичного факультету Віталія Ізая та викладача кафедри органічної хімії хімічного факультету Максима Фізера – на здобуття стипендії для молодих учених від Кабміну, – інформує Медіацентр УжНУ.

Члени Вченої ради одноголосно підтримали питання про відкриття спеціальностей докторантури. За словами проректора з наукової роботи, професора Ігоря Студеняка, відтепер маємо змогу готувати здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук з дев’яти спеціальностей: «Історія та археологія», «Економіка», «Право», «Хімія», «Фізика та астрономія», «Прикладна фізика та наноматеріали», «Прикладна математика», «Стоматологія», «Медицина».

Реклама

Вчена рада рекомендувала вдостоїти почесного звання «Заслужений юрист України» завідувача кафедри теорії держави і права професора Василя Лемака.

Також рекомендували до друку науковий вісник Ужгородського університету серії «Математика і інформатика» і три навчальні посібники С.В. П’ясецької-Устич «Макроекономіка»,  «Політекономія»,  «Економічна теорія».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно