Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Великому Бичкові готуватимуть 35 різновидів "бичківських голубців"

У Великому Бичкові готуватимуть 35 різновидів "бичківських голубців"

У Великому Бичкові готуватимуть 35 різновидів "бичківських голубців"

Великий Бичків має власний неповторний малюнок народних звичаїв і традицій. Місцеву обрядовість переплутати з якоюсь іншою неможливо, бо бичківці мають притаманні тільки їм самобутні звичаї і традиції, колоритний одяг, вишукані страви, запальні танці й пісні. Вікові традиції підтримує кожна родина.

ВІДЕО ДНЯ

Бичківська кухня має інтернаціональний характер, адже в селищі проживають українці, угорці, румуни і кожна з національних меншин готує власні, відмінні від інших страв кулінарні вироби. А кулінарні секрети місцевих газдинь дбайливо зберігаються і передаються з покоління в покоління.

Найбільш шанована і улюблена тут страва – голубці. Без них не обходиться жодне свято чи поважна гостина. Тут знають чимало видів цього смаколика, який дивує мініатюрністю та різниться начинкою та тим, у що її загортають. Завдяки цій страві один з найстаріших населених пунктів Рахівщини заробив славу «столиці голубців». Відзначили їх і в області, внісши до десятки смачних рекордів Закарпаття.

Реклама

Селищна ж влада започаткувала в 2010 році на честь згаданого наїдка однойменний фестиваль. Тоді приготували 25 видів голубців, а під час цьогорічного, який відбудеться у неділю, 7 серпня, планують зробити аж 35. Це – окрім широкого асортименту національних страв із картоплі, муки та інших продуктів. До заходу готуються також місцеві майстри декоративно-прикладного мистецтва, учасники художньої самодіяльності, газди з різних мікрайонів населеного пункту.

Разом з фестивалем відзначатиметься 643-тя річниця заснування селища. З цієї нагоди 6 серпня, на стадіоні, проходитиме 5-ий дитячий турнір з футболу на кубок «Заслуженого майстра спорту» Івана Яремчука. Крім того, у СБК відбудуться спортивні змаганні з шахів, шашок, настільного тенісу, а також змагання з волейболу серед дівчат.

Реклама

Тож, від свята, яке відбудеться у перші вихідні серпня, варто чекати багато цікавого. І найкращий спосіб дізнатися більше про селище, його традиції та кулінарну візитівку, завітавши до Великого Бичкова особисто.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно