Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Гра "Pokémon Go" стала популярною і серед ужгородців

Гра "Pokémon Go" стала популярною і серед ужгородців

Дедалі частіше на вулицях можна зустріти людей, які просто на ходу щось вивчають на екрані своїх смартфонів. Зовсім не обов’язково, що вони пишуть повідомлення друзям, призначають побачення чи чататься у соцмережах. Можливо, вони просто полюють за покемонами!

ВІДЕО ДНЯ

«Є покемони, які розкидані по усім усюдам. Гра працює по принципу геолокації, тобто точка покемона прив’язана до якогось визначного місця, пам’ятника архітектури, відомі кафе. Збирати і шукати покемонів можна будь-де. Немає одного місця, де б усі прийшли і ловили їх. У будь-який момент можна pнайти будь-якого покемона», – каже Юлій Штел, гравець "Pokémon Go".

"Pokémon Go" – незвичайна гра про покемонів, у якій гравець використовує смартфон для дослідження цифрового світу.

Реклама

Безкоштовний мобільний додаток заснований на технології «доповненої реальності», який перетворює реальний світ в ігрову карту. Замість дослідження віртуального світу в пошуках Пікачу та Бульбазаврів, доводиться досліджувати світ реальний.

«Такого типу ігри називаються RLGames – гра, основана на мапі (нехай буде "Google Maps"), карта, яка зв’язується з вами. Там є маленький чоловічок – чоловічої чи жіночої статі, і ви ним ходите, і відповідно як ви рухаєтеся, так само по карті рухається і ваш віртуальний персонаж. Коли ви підходите до місця, то обов’язково ваш девайс має бути підключеним до інтернету і має мати вихід до GPS», – зауважив Юлій Штел, гравець "Pokémon Go".

Реклама

За три тижні після релізу "Pokémon Go" уже стала найпопулярнішою грою в історії мобільних ігор. Це ледь чи не найбільш обговорювана тема у світі. Хтось активно підтримує таке нововведення, адже у пошуках покемонів користувачі стають фізично активними: ходять вулицями і досліджують різні пам’ятки та цікаві місця свого міста.

Психологи зазначають: ця гра може бути корисною і для психологічного здоров’я людей. Однак, як і з будь-якою іншою інтерактивною грою, потрібно знати міру.

«Як будь-яка гра, вона несе позитив, само собою, це можливість, в тому числі, і вийти з віртуального світу, трошки на вулицю роззирнутися, поспілкуватися з людьми, а не тільки сидіти в телефоні. Це можливість не тільки погратися, а й перепочити, переключитися. Не знаю, наскільки це небезпечно фізично, на скільки в самій грі враховані моменти просто фізичної небезпеки на вулиці. Вважаю, що це цікава сучасна гра. Інша справа – це мода, це зараз модний тренд. Усі грають, мода трошки пройде і люди перестануть грати», – говорить Наталія Касим, психолог.

Реклама

Ужгородці активно долучаються до покемономанії. Збирають покеболи, полюють за віртуальними істотами, відшуковують поке-станції, воюють за право бути першими на них та навіть вирощують власних покемончиків. Встановити ж таку популярну гру примушує цікавіть та мода.

«Кілька тижнів грі і на хвилі популярності, цікаво ж воно таке є. Цікавість, що ж воно таке є насправді. Геолокаціна гра, яка цікава за самим принципом гри. У мене є 30-40, може 50 покемонів. 2 рази грав в Ужгороді, 3 дні, як приїхав в Ужгород. Зробив один забіг Ужгородом і і на своєму досвіді можу сказати: ця гра заставляє багато ходити. Я особисто пройшов близько 5 кілометрів. Ходив у навушниках, ловив, люди дивилися і думали: що цікавого він там робить», – мовив Юлій Штел.

"Pokémon Go" за перший тиждень після релізу завантажувалася у мобільні частіше, ніж будь-який інший додаток. А компанія-розробник змогла обігнати за ринковою вартістю навіть світових гігантів. Першим у світі усіх 142 покемонів, доступних у Нью-Йорку, зміг зібрати 28-річний Нік Джонсон. Зупинятися хлопець не планує. Подорож до Австралії, Європи та Японії для поповнення колекції покемонів чоловіку оплатять спонсори.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно