Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Могла померти ще одна породілля: нові подробиці скандалу в пологовому будинку Ужгорода

Могла померти ще одна породілля: нові подробиці скандалу в пологовому будинку Ужгорода

Могла померти ще одна породілля: нові подробиці скандалу в пологовому будинку Ужгорода
На Закарпатті після пологів померла 21-річна породілля. Ще одну вдалося врятували лише завдяки наполегливості чоловіка.

Як уже інформувало інтернет-видання "PMG.ua", на Закарпатті після пологів померла 21-річна породілля. Жінка пролежала у лікарні майже три тижні, й весь час стан її здоров’я лише погіршувався.

ВІДЕО ДНЯ

Чоловік розповідає, що вагітність тривала без проблем. Ситуація змінилася на останньому місяці – Світлана відчула різкий біль у животі і її шпиталізували в пологовий будинок. На 11-й день лікування жінці стало зле.

"Все лікарі чудово знали, що її нудило цілий день, пронос був. Казали, що так і має бути. Щоби щось зробити – вони нічого не зробили. Так, ходили, говорили: не переживайте, все буде добре", – скаржиться чоловік померлої Михайло Слободський.

Реклама

На схожі симптоми нарікали й сусіди по лікарняній палаті. "Жінка моя блює кожні п’ять хвилин, там зневоднення організму дуже страшне. Він нічого не зробив. Він навіть не підійшов і не подивився, що з нею. Він сидів у кабінеті. Я зайшов у кабінет, він навіть не вийшов і не підійшов до неї", – твердить житель Ужгорода Юрій Бреньо. Каже, лише погрозами домігся уваги медика. Той призначив крапельницю – і його жінці полегшало.

Світлану ж просто із тяжкими симптомами повезли робити кесарів розтин. В операційній народилася цілком здорова донечка. Породіллі тим часом ставало дедалі гірше. У вкрай тяжкому стані Світлану доправили в реанімацію. Там вона померла на третій день. Паталого-анатомічна експертиза засвідчила, що причина смерті – гепатит та ниркова недостатність. Це стало справжнім шоком для рідних. Адже жодне з обстежень під час вагітності на такі недуги не вказувало.

Реклама
Читайте також:
В Ужгороді після пологів померла 20-річна дівчина: родичі звинувачують лікарів у халатності, медики виправдовуються

"Я думаю, що це наш пологовий будинок. Вони припустилися помилки. Це халатність лікарів. Я би хотіла справедливості. Бо на цьому місці будуть інші дівчата. Треба це припиняти", – каже тітка померлої Ганна Костевка.

У пологовому Ужгорода головний лікар терміново пішов у відпустку. Заступник, посилаючись на зайнятість, зустрітися з журналістами відмовилася. Тим часом родичі загиблої породіллі та тієї, що вижила, написали скаргу на лікарів. Зараз у закладі триває службова внутрішня перевірка.

Реклама

"Сьогодні говорити про халатність чи неправильні дії з боку покійної я ще не можу. Можна припускати будь-що, але розслідування встановить всі факти", – твердить начальник Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Володимир Маркович. З’ясовує всі обставини і поліція. Там відкрили кримінальне провадження за фактом смерті породіллі через неналежне виконання професійних обов’язків медиками.

А овдовілий Михайло і його маленька донечка вчаться жити вдвох. Чоловік уже навчився годувати, колисати та сповивати доню.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно