Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Представники одного із найбільш індустріально розвинених країв Чехії відвідали Хуст

Представники одного із найбільш індустріально розвинених країв Чехії відвідали Хуст

Представники одного із найбільш індустріально розвинених країв Чехії відвідали Хуст

23 серпня у Хустській РДА відбулася зустріч керівництва краю з представниками чеської республіки.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття представляли голова обласної ради Михайло Рівіс, голова Хустської РДА Назарій Павлій, заступник голови райради Іван Рогач, секретар Хустської міської ради Володимир Ерфан, а також депутат обласної ради Мирослав Білецький. До складу ж делегації Устецького краю увійшли гетьман Олдржіх Бубенчік, керівник управління канцелярії Лубош Тройна та керівник відділу зовнішніх і закордонних зв’язків Андрея Каласова.

– Наразі Закарпаття співпрацює з Височіною та Пардубіцьким краєм. А зараз нашу пропозицію про співробітництво прийняв гетьман Устецького краю. Слід зазначити, що це – один із найбільш індустріально розвинених країв Чехії, що знаходиться неподалік від Праги, а також межує з Німеччиною. Загалом територія краю включає 354 населених пункти, 46 із яких є містами. Щодо візиту, то маємо домовленості про те, що після виборів, які мають пройти у вересні, ми повернемося до питання підписання формалізації наших стосунків, – розповів Михайло Рівіс. – Закарпаттю це дасть ряд привілеїв. Є домовленість, що наша область і Устецький край утворять транєвропейське територіальне економічне об’єднання. Закарпаття має вже такі об’єднання із Угорщиною, що дає змогу отримувати кошти із європейських грантових проектів (тих, які діють на території ЄС). Тобто, вони нас беруть під патронат і будуть надавати методичну і технічну допомогу, а фінансування здійснюватиме європейський уряд. Кошти спрямовуватимуться на реформування медицини, освіти, культури, правоохоронних органів, на проведення екологічних реформ, на інфраструктурні проекти тощо. Такі кроки відкривають для нас справді великі можливості.

Реклама

– Метою нашого візиту є співпраця. У Чехії будуватимуть найбільший у Європі завод із виготовлення автомобільних шин. Тож хочеться реалізувати якісь проекти, які би допомогли і українцям, і чехам почувати себе більш матеріально забезпеченими, – зауважив Олдржіх Бубенчік. – Отже, після виборів плануємо ратифікувати домовленості із Закарпаттям.

Крім Хуста у рамках візиту представники Чеської республіки відвідали Ужгород, Мукачево, селища Середнє та Шаян, а в місті над Тисою оглянули славнозвісний Масариковий квартал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно