Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Фестиваль пива у Мукачеві пройде без традиційних шашликів і бограча, але з іншими смаколиками

Фестиваль пива у Мукачеві пройде без традиційних шашликів і бограча, але з іншими смаколиками

Фестиваль пива у Мукачеві пройде без традиційних шашликів і бограча, але з іншими смаколиками

Сьогодні у Мукачеві відбулася прес-конференція за участі директора туристичного інформаційного центру міста Максима Адаменка.

ВІДЕО ДНЯ

Під час зустрічі з журналістами він розповів про перший пивний фестиваль Закарпаття "Варишське пиво", який відбудеться в місті Мукачево. Ідея полягає в тому, аби комусь нагадати, а комусь розповісти вперше, що в 1701 році в мікрорайоні Підгоряни Ференц Ракоці ІІ своєю грамотою заснував пивоварню – першу на території сучасної України, – йдеться у повідомленні Press Point.

Відтак, креативна команда розробила концепцію фестивалю не тільки як масового розважального заходу, а й культурного, який у перспективі повинен стати одним із головних у Мукачеві та Закарпатті.

Реклама

“Ідея провести такий фестиваль з’явилася досить давно. У Мукачеві є славетні традиції пивоваріння, які, на жаль, за радянської доби були зведені майже нанівець, проте наша мета – відновити ці традиції. Формат фестивалю передбачає пригощання гостей пивом та смачними стравами. Меню фесту обійдеться без традиційних шашликів і бограча, що до пива не дуже пасує, але є багато страв, які чудово смакують під цей напій. Це курячі крильця, реберця, крумплі на шпорі, свинячі вушка, овочі на грилі і у фритюрі, м’ясні нарізки, тушкована капуста, сири, солені палички, різноманітна риба і раки,” – розповів Максим Адаменко.

За словами організатора, власне "Варишське пиво" буде представлено пивоварнею Графського двору, також запрошені крафтові пивоварні. Партнером фестивалю є фірма «Карлсберг». Великої розважальної програми не буде, однак не обійдеться без закарпатського фольклору, танців, співів, музики, які переміщатимуться територією фестивалю і розважатимуть людей.

Реклама

“Щодо учасників фестивалю, то їх буде вісім: п’ять ресторанних господарств та троє кулінарів, які традиційно приймають участь у фестивалях. Всі заходи, (за виключенням фестивалю “Червене вино”), які були і будуть цього року, фінансуються самими учасниками. Наразі вже є інформація, скільки буде коштувати участь у пивному фестивалі.

Заклади ресторанного господарства заплатять 3,5 тис. грн. за 4 дні. Продавці меду - 1 тис грн., сувенірів - 800 грн за 4 дні.

Крафтери можуть взяти участь у фестивалі безкоштовно.

Реклама

У представників ресторанів буде окрема форма одягу, наразі розробляються фартухи та інші елементи одягу, які разом з будиночками будуть надаватись учасникам,” – прокоментував Максим Адаменко.

Фестиваль “Варишське пиво” відбудеться 15-18 вересня. Фестивальне містечко (парк “Перемога”) працюватиме з 11:00 до 21:00.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно