Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Маленька закарпатка від природи не може їсти. Дитині терміново потрібні гроші на лікування

Маленька закарпатка від природи не може їсти. Дитині терміново потрібні гроші на лікування

Маленька закарпатка від природи не може їсти. Дитині терміново потрібні гроші на лікування

Про що мріють мами? Про гарну освіту для своїх дітей? Про можливість відпочинку з сім’єю на морі? Про новий будинок? А Наталія Зубко мріє, аби її донечка... скуштувала хліба...

ВІДЕО ДНЯ

Ми сидимо на дивані в однокімнатній квартирі і маленька Вікторія показує мені свої книжки. Швидко гортає сторінки і час від часу зупиняється на улюблених картинках. «Ой, хто це?», – питаю. «Зайчик», – жваво відповідає дівчинка і тицяє пальчиком у зображення. «А що він робить? Їсть моркву?», – кажу і прикушую язика. У прямому сенсі. Стискаюся у комок і подумки сварю сама себе: «Оце ж додумалася, що спитати, розумниця!».

Ось уже два роки, тобто від самого народження, маленька ужгородка бореться за право бути як всі. Уже під час вагітності батьки знали, що в них народиться особлива дитина. «Коли мене питають, чи знала я, що Вікуся буде нездоровою, я твердо відповідаю, що так. І коли вони роблять великі очі, додаю: «Ви вважаєте, що я на 30 тижні мала позбутися дитини? В мене і тепер від такої думки мурашки шкірою пробігають...», – каже Наталія та обіймає донечку. Розповідає історію із незрозумілим для багатьох словосполученням «атрезія стравоходу». Простими словами, це його відсутність. Їжа не може потрапити з горла у шлунок. Тому Наталка 5 разів на день годує Вікторію через трубочку на животику, використовуючи спеціальний шприц. 

Реклама

Жінка наповнила шприц кашею, а Вікторія уже вмостилася на диван. Поки дівчинка «їсть», мама розповідає про кілька складних операцій, які не дали результату. Про пошуки, відчай і знову надію. Про добрих людей. Про італійських лікарів, які обіцяють за півроку наростити стравохід і подарувати дитині можливість їсти самотужки. І про гроші. Про 44 тисячі євро, які треба заплатити за операцію та лікування. І знову про добрих людей. Адже саме завдяки небайдужим вдається потроху, день за днем, збільшувати суму на рахунку. І з кожною копійкою віра, що все вдасться, міцнішає. Щовечора Наталія викладає звіт у спеціальній групі. Зібрати залишилося ще дуже багато, а час, у даному випадку, грає проти родини Зубко. Бо дитина росте і те, що можна зробити зараз, через певний період буде зробити або важко, або вже й неможливо.

Вікторія проситься на вулицю, і ми збираємося. Ця тендітна дівчинка із сильним іменем не знає про ваше існування. Як покищо не усвідомлює своєї особливості. Але про неї уже знаєте ви. І якщо вирішите допомогти, то вона буде дуже вдячна. За людяність, доброту і за смак хліба. Звичайного білого хліба.

Реклама

P.S. Кошти можна перерахувати на картку мами Зубко Наталії Юріївни: 4149 4378 5661 5776 (ПриватБанк) або залишити у благодійній скринці на дитячій локації від ГО «Щасливі діти» під час святкування Дня міста (24 та 25 вересня) в Ужгороді на площі Фенцика (біля філармонії).

Ольга Павлова, ГО «Щасливі діти»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно