Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чоп відзначив свою 735-ту річницю

Чоп відзначив свою 735-ту річницю
Прикордонне закарпатське місто відзначило День міста.
ВІДЕО ДНЯ

На вихідних з нагоди Дня міста Чоп у його центральній частині проходив осінній ярмарок, для малюків проводили майстер-класи, працювали аніматори та різноманітні каруселі. Крім того, для дітей було організовано панда- та трансформер-шоу.

Концертна програма розпочалося з виступу духовного оркестру Головного управління Національного поліції Закарпатської області, – інформує Чопська міська рада.

Реклама

Свято відкрив міський голова, який привітав усіх присутніх із Днем міста: «Сьогодні наш квітучий, наш чарівний Чоп, відзначає свою 735-ту річницю. Цього дня ми почуваємося іменинниками, а наші серця переповнює радість і гордість за місто, яке стало нашою затишною домівкою. Адже Чоп – це як маленька держава, зі своїми традиціями, звичаями, побутом та культурою. У нас переплелися традиції та прижилися культурні цінності  різних народностей. Ми всі пишаємося тим, що в нашому маленькому містечку спокійно живуть люди різних віросповідань та національностей. Ми всі вболіваємо один за одного, допомагаємо у скрутні хвилини, разом розділяємо радість та горе. Саме цим і вирізняється наше місто серед інших, саме це і робить нас сильнішими».

Також на свято завітали консул Угорщини в Ужгороді Міклош Нотт, депутат міста Захонь Міклош Лекшу, народний депутат України Роберт Горват, перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Дуран, депутат Закарпатської обласної ради Йожеф Баторі голова Ужгородського районного Товариства Угорської Культури, Чопського міського осередку КМКС Лівія Балог, військовий комісар Ужгородського об’єднаного міського військового комісаріату Микола Журавльов, командир військової частини Т0300 Станіслав Приходько, святі отці різних конфесій.

Реклама

Цього дня було вручено чимало нагород. За значний внесок у розбудову Чопа і за значний педагогічний внесок у розвиток молоді міста Володимир Сулима та Олександр Балога стали Почесними громадянами міста Чоп. Грамотами Закарпатської ОДА були нагороджені директори загальноосвітніх шкіл №1, №2 та ДМШ Євгенія Демчик, Василь Мага та Маргарета Гісем, а Чопської міськради депутати Олександр Голод та Іштван Товт. За заслуги у відродженні духовності в Україні та утвердженні помісної православної церкви ведучу вечора, Маріанну Сухолову, нагородили орденом святої Великомучениці Варвари. Також було вручено подяки колективам, які радували чопівчан  своїми виступами протягом дня.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх полеглих в зоні АТО героїв, які віддали життя за незалежність України.

Після привітань центральною частиною міста пройшла колона представників загальноосвітніх шкіл та дошкільного навчального закладу, вихованці яких виступили з чудовими танцями.

Реклама

Концертну програму продовжив Заслужений артист України Олександр Садварі. Також виступили хори ветеранів війни та праці міста Чоп і пенсіонерів Чопської організації КМКС.

Свої вміння продемонстрували міські колективи: ансамбль «Арабеск», вокальний ансамбль «Гармонія», група «Сірмочкак», «Віночки», вокальне тріо дівчат ДМШ «Роксолана», народний ансамбль східного танцю «Наргіс», ансамбль скрипалів «Скерцино», вокальні гуртки ЗОШ №1 «Барвінок», «Співучий світ», хореографічний гурток і гурток сучасних танців ЗОШ №2, саксофоніст Лайош Балог, викладачі дитячої музичної школи.

Зі своїми виступами на свято завітали художній танцювальний колектив «Наша файта», вокальні колективи «Бетяри» і «Стрижанка», ансамбль Соломонівського будинку культури.

Святковий концерт продовжився шоу-програмою «Вечір пісні» за участі студентів Ужгородського коледжу культури і мистецтв, яку завершили виконавці Маріанна Сухолова та Юрій Лесьо.

Порадувало усіх присутніх вогняне шоу від «FireLife». Завершив концертну програму виступ гурту християнської євангельської церкви «Місто життя».

Святкування закінчилося грандіозною нічною дискотекою.

Окрім концерту, у рамках Дня міста проходили конкурс «Найкращий бограч», де перемогу отримала страва команди станції Чоп, і «Міс Чопа-2016», у якому дівчата вибороли такі номінації: Валерія Іштвані – Міс чарівність, Тамара Садихова – Міс талант, Катерина Климишова – Міс усмішка, Ірина Удичка – Міс глядацьких симпатій. Титул Віце-міс здобула Анастасія Травова, Міс Чопа – 2016 стала Олександра Сергієнко.

Реклама

Також протягом дня у міському Будинку культури проводилася виставка картин сучасних митців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно