Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті виготовили вказівники з назвами перейменованих вулиць

На Закарпатті виготовили вказівники з назвами перейменованих вулиць

На Закарпатті виготовили вказівники з назвами перейменованих вулиць
ВІДЕО ДНЯ

В Ужгороді виготовили вказівники з назвами вулиць, які перейменовані розпорядженнями Геннадія Москаля на честь силовиків, що загинули на Донбасі, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

Усього в рамках закону про декомунізацію голова ОДА перейменував на честь загиблих героїв 46 вулиць у різних населених пунктах Закарпаття. Для кожної з нових назв виготовлені по дві таблички.

Реклама

– Встановлення нових вказівників – це обов’язок органів місцевого самоврядування, однак на місцях не поспішають встановлювати декомунізовані назви,– зазначає Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – У більшості випадків на вулицях досі висять Леніни, Калініни, Дзержинські та інші прокомуністичні ідоли, які, по-перше, не мають ніякого відношення до Закарпаття, а, по-друге, замішані в злочинах проти України.

Облдержадміністрація вже кілька разів направляла листи з проханням завершити виконання закону про декомунізацію і встановити таблички з новими назвами, однак реакції на це не було. Ми направимо вказівники в кожен населений пункт і проконтролюємо, щоб вони були встановлені в найкоротший час.

Реклама

Крім табличок із прізвищами загиблих героїв виготовлені стилізовані вказівники на честь Джона Леннона та Енді Воргола. Вулицю Джона Леннона голова ОДА перейменував у рамках закону про декомунізацію в с.Калини Тячівського району (до цього вона носила назву Леніна), а площу Енді Воргола – в с. Минай біля Ужгорода (раніше площа називалася Жовтневою). Після перейменування вулицю Джона Леннона з ініціативи голови ОДА відремонтували, проклавши нове асфальтне покриття.

Оскільки бюджетні кошти на виготовлення вказівників із новими назвами не передбачені, таблички виготовлені за особисті кошти Геннадія Москаля.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно