Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Голова Закарпатської облради виступив перед полтавськими депутатами

Голова Закарпатської облради виступив перед полтавськими депутатами

Голова Закарпатської облради виступив перед полтавськими депутатами

Сьогодні голови Закарпатської та Івано-Франківської обласних рад беруть участь у сесії Полтавської обласної ради. Планується підписання Меморандуму про регіональне співробітництво між Полтавською, Закарпатською та Івано-Франківською областями. 
Співпрацю між регіонами хочуть налагодити у соціально-економічній та гуманітарній сферах. Йдеться також про обмін досвідом  та ознайомлення з найкращими практиками місцевого самоврядування в Україні. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

ВІДЕО ДНЯ

Користуючись нагодою голова Закарпатської облради Михайло Рівіс розповів полтавчанам про європейські цінності та партнерську допомогу, які успішно втілюються в життя на Закарпатті. Але на початку свого виступу Михайло Рівіс щиро привітав полтавську громаду, колег-депутатів, очільників Полтавщини, подякував за запрошення відвідати сесію облради як найвищого представницького органу цього краю.

– Я привіз вам вітання від жителів Закарпаття, яка є наймолодшою областю у складі України. Сьогодні ми підпишемо Меморандум про співпрацю, який нам потрібен, аби відтворити горизонтальні та вертикальні зв’язки з нашими краями, аби нас почули, що наша країна єдина. Слухаючи, які ви піднімаєте теми, зокрема, про децентралізацію, хочу сказати, що Закарпаття теж приймало звернення до вищих посадових осіб держави, і також наш край звинуватили у сепаратизмі.

Реклама

На моє переконання, не потрібно боятися того, що ми приймаємо, адже це є підтримка центрального уряду і нашого президента, який йдучи на цю посаду, обіцяв дотримуватися принципів децентралізації влади. Тоді у нас не буде виникати питання, скільки відрахувати зворотних субвенцій, скільки маємо отримати субвенцій і кому маємо надати ті чи інші надра. Сьогодні – свавілля у землекористуванні та користуванні надрами. Все це залишилося від уряду Януковича. До того, всі ці питання вирішувалися на регіональному рівні.

Тобто ми, звертаючись до уряду, до президента хотіли повернути нагальні питання та їх вирішення на Закарпатті, і так само на території Полтави, Івано-Франківщини та інших регіонів на обласний рівень. Це б був перший крок до децентралізації. Такі самі питання ви піднімаєте, які є спільними для всієї країни. Тобто відтворення горизонтальних зв’язків, дасть змогу відчути, що ми єдина Україна.

Реклама

Користуючись тим, що Закарпаття межує з чотирма країнами Євросоюзу, я маю змогу виступати на багатьох європейських ділових площадках за кордоном, представляти як Закарпаття, так і Україну в цілому. Я їм завжди наголошую, що Україна є цілісна, і Закарпаття, як би не хотіли його відірвати деякі політичні сили від України, невід’ємна її складова. Як відомо, нині активно ведеться роздача закордонних паспортів як Угорщини, так і Румунії та намагання ментально відірвати наш край від України. Насправді цих настроїв у закарпатців не має. Тож, така співпраця, яку ми хочемо сьогодні започаткувати, вона лише скріпить Україну, і ми разом маємо увійти в Європейський союз.

Насамкінець Михайло Рівіс запросив полтавчан у гостинний Закарпатський край, який став цьогоріч найпопулярнішим серед туристичних маршрутів та очолив туристичну привабливість всієї України. Та побажав мирного неба, наголосивши на тому, що великих розбіжностей між регіонами не має.

– У нашому краї полтавчани зможуть гарно відпочити, відчути європейську культуру, і переконатися в тому, як тут в мирі і злагоді проживає понад 100 національностей, – резюмував Михайло Рівіс.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно