Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Перемога" зазнала поразки

"Перемога" зазнала поразки
Єдиний у Мукачеві кінотеатр "Перемога" закрили, опечатали і відрізали від комунікацій.
ВІДЕО ДНЯ

30 вересня близько 15 години до приміщення кінотеатру “Перемога”, що розташований на площі Кирила і Мефодія, 3/2, навідались представники муніципальної поліції з приписом про закриття кінотеатру на період ремонтно-будівельних робіт. Працівники поліції звернулись до кіномеханіка з інформацією про те, що кінотеатр вони закривають.

Коли технічний персонал “Перемоги” зателефонував керівництву закладу, муніципали швидко покинули приміщення. Вони залишились "чергувати" на дитячому майданчику перед кінотеатром, а на запитання, що вони там роблять, відповідали, що забезпечують громадський порядок.

Реклама

Здійснюючи ці дії представники ММКП "Муніципальна поліція" керувались протоколом засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка засідала того ж дня в ратуші. Оперативно до кінотеатру було зігнано представників патрульної поліції, МРЕМу, водоканалу та ДСНС. Коли спроба закриття зазнала краху, "світлі голови" в ратуші почергово почали викликати до себе в кабінети представників цих структур.

"Кінотеатр, який є у власності громади міста перебуває у небезпечному для перебування мешканців міста стані. Орендар, який більше 11 років його орендує за ці роки не проводив ремонтних робіт і як наслідок в будівлі в будь-який час може трапитися надзвичайна подія", – йдеться у повідомленні прес-служби Мукачівської міськради.

Реклама
"Перемога" зазнала поразки – 05
"Перемога" зазнала поразки – 06

"Експертизою встановлено, що для запобігання подальшого руйнування будівлі кінотеатру «Перемога» необхідно терміново виконати ремонтно-будівельні роботи для усунення недоліків. При цьому у висновку йдеться, що надійна та безпечна експлуатація будівлі можливо виключно після виконання ремонтно-будівельних робіт.  На комісії визначено й перелік ремонтних робіт для запобігання подальшого руйнування та забезпечення нормальної експлуатації об’єкта з масовим перебуванням людей (кінотеатр «Перемога»). Так, необхідно відновити цоколь та стіни від порушень, відновити систему відведення з покрівлі дощових та талих вод, відновити поверхні вимощень від деформацій, видалити корозію на елементах даху та ряд інших не менш суттєвих зауважень", – додають чиновники у своєму приписі.

Реклама
"Перемога" зазнала поразки – 07
"Перемога" зазнала поразки – 08

Орендар кінотеатру "Перемога" Володимир Шубець під час розмови з журналістом інтернет-видання "PMG.ua" назвав "безпредєлом" дії міської влади по відношенню до єдиного в місті закладу для перегляду кіно.

"Ці дії влади, які сьогодні здійснюються, вони є неправовими, більше того, "безпредєльними". Сьогоднішні дії влади свідчать про те, що вони для того, щоб довести свою владу, не маючи на це ніяких правових підстав та документів", – мовив орендар "Перемоги".

За його словами, влада міста має намір закрити кінотеатр на підставі буцімто аварійного стану приміщення, яке розташоване на площі Кирила та Мефодія, 3/2. Але, на його думку, будівля кінотеатру знаходиться у задовільному стані: "Нам достеменно відомо, що в експертній оцінці, яку провів незалежний експерт з Ужгорода чітко написано, що стан приміщенні кінотеатру “Перемога” в задовільному стані, жодних аварійних технічних питань нема. Єдине, що потрібно місцями зробити – це фасад".

Реклама

Володимир Шубець зауважив, що експерт Олександр Бисага, який провів цю експертизу 15 вересня 2016-го року, був здивований, яким чином на підставі чого вони ухвалювати таке рішення.

Що ж до будівельно-ремонтних робіт, про відсутність яких йдеться у повідомленні міськради, то орендар кінозалу сказав, що поточні роботи колектив "Перемоги" планує робити без допомоги влади. "Ми будемо робити поточний ремонт, але це не є підставою для закриття кінотеатру", – сказав підприємець.

Також Володимир Шубець розповів про те, що договір оренди цього приміщення діє до 2025-го року.

Цікаво, що на протоколі, яким муніципальна поліція зобов’язала закрити кінотеатр, не вказані ні дата, ні його номер. До слова, згідно статуту ММКП "Муніципальна поліція" не має повноважень закривати об’єкти. Не представила муніципальна поліція і жодних актів від органів місцевого самоврядування, рішення виконкому або ж розпорядження міського голови, згідно якого муніципальна поліція мала право виконувати протокол комісії техногенної екологічної безпеки. Також вони не пред’явили жодного акту технічного обстеження кінотеатру та висновку компетентних органів, які би вказали на аварійність будівлі, або його конструктивних елементів.

Варто зауважити, що кінотеатр неодноразово проходив технічні обстеження. Ремонт будівлі кінотеатру "Перемога" відбувся у 2010-му році. А дах відремонтований торік, – йдеться у сюжеті М-студіо.

Події навколо закриття кінотеатру "Перемога" викликали миттєву реакцію жителів Мукачева. Так, біля опечатаного приміщення проходить збір підписів за відновлення роботи кінотеатру. Чимало мукачівців своїми підписами висловили обурення щодо закриття залу.

Реклама

Окрім того, деякі мукачівці вирішили креативно звернутись до міської влади з проханням відновити роботу закладу. Так, діти написали на листках: "Дядя Балога! Не закривай від дітей кінотеатр "Перемога"! Я люблю мультики".

"Перемога" зазнала поразки – 09

Варто відзначити, що єдиний в місті кінотеатр роками орендував колишній соратник Віктора Балоги Володимир Шубець. Та після конфлікту, який виник між політиком та підприємцем в приміщенні місцевого телеканалу "М-студіо" міська влада, очолювана сином політика, всіляко намагалась "перешкоджати" підприємницькій діяльності Шубця.

Проміжним підсумком "війни" за кінотеатр стало те, що його опечатали і відрізали від комунікацій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно