Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ніякої пропозиції з боку Ужгорода до нас як до територіальної громади не надходило, – сільський голова Коритнян про об’єднання

Ніякої пропозиції з боку Ужгорода до нас як до територіальної громади не надходило, – сільський голова Коритнян про об’єднання

Ніякої пропозиції з боку Ужгорода до нас як до територіальної громади не надходило, – сільський голова Коритнян про об’єднання

Село Коритняни Ужгородського району відвідали представники Інституту міста. Основною темою візиту стало обговорення питання про територіальне об’єднання громад у рамках децентралізації. Фахівці не закликають до консолідації, поки що тільки вивчають думку мешканців.

ВІДЕО ДНЯ

Людмила ЛІВАК, представник ГО «Інститут міста Ужгорода»:

– Основна мета — налагодити діалог для того, щоб зрозуміти, які перешкоди стоять на шляху об’єднання в громаду з містом, наприклад. Завжди можна формувати систему «виграш–виграш», де виграє і село, і місто.

Реклама

Найбільший острах у жителів довколишніх сіл Ужгорода, чому вони не хочуть об’єднуватися з обласним центром, – залишитися поза увагою. Вони хвилюються, мовляв, не зможуть контролювати діяльність влади та оперативно вирішити нагальні проблеми, наприклад, оформити документи на місцях у сільських радах. Причому ці питання актуальні не тільки для села Коритняни.

 

Реклама

– Ми були в Сторожниці, Оноківцях, тепер тут. Загалом проблеми десь ті ж самі. Однаково жителі бачать і можливості від міста. Важливо, щоби міська влада це почула, – додала представник ГО «Інститут міста Ужгорода».

Ужгородська міськрада поки що не надто активно підтримує ініціативу об’єднання. Сільська рада також не поспішає.

Ігор БАДИДА, Коритнянський сільський голова:

Реклама

– Ніякої пропозиції з боку обласного центру до нас як до територіальної громади не надходило. У нас має бути співпраця з містом, а не об’єднання. Маємо знаходити спільні точки опору, вирішувати питання, які турбують наших жителів і мешканців міста. Я не можу назвати певні умови. Вони мають бути запропоновані містом, і ми це все маємо обговорити з нашою громадою. Вже тоді робити висновки: погоджуватися або не погоджуватися.

Наразі Коритняни ведуть переговори про об’єднання не з містом, а з навколишніми селами, зокрема, з громадою Часлівців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно