Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання

У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання

У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання
Експерти-криміналісти підвищували рівень свого професіоналізму – вивчали теорію та підкріплювали її насиченою практичною частиною.
ВІДЕО ДНЯ

22 – 23 листопада експерти-криміналісти Головного управління Національної поліції  в Закарпатській області  підвищували рівень свого професіоналізму – вивчали теорію та підкріплювали її насиченою практичною частиною. 

Нещодавно закарпатські слідчі мали нагоду взяти участь у тренінгу, організованому спеціалістами  Консультативної місії ЄС. Навчання проводились на базі Львівського державного університету. Перейнятим від іноземних фахівців досвідом спеціалісти слідчого управління ГУНП в Закарпатській області та представники з Науково-дослідного ЕК центру ділилися з колегами на лекціях в адмінбудівлі Закарпатської поліції та практикою на полігоні в Мукачеві, – зазначає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама

Практичні заняття передбачали дослідження біологічних, запахових, дактилоскопічних слідів, відбитків шин. Експерти вчилися знешкоджувати вибухонебезпечні предмети дією гідравлічного пістолета.

Аби максимально наблизити умови навчання до реальних, тренери організували інсценування злому. Та найбільш яскравим моментом практики був підрив авто. У результаті слідчі обстежували уламки автомобіля, виявляли та зберігали сліди «злочину».

Реклама

Важливо, що у проведенні першочергових слідчих дій, спеціалісти використовували передане Консультативною місією ЄС нове обладнання.

Спостерігаючи за практичними заняттями слідчих, Радник з кримінальних розслідувань Консультативної місії ЄС Міхай Барбуту відзначив, що приємно здивований роботою тренерів і молодих експертів: «Я сподіваюся, що приклад зі спеціалістів слідчого управління Закарпаття будуть брати й колеги інших областей України». На підсумковій урочистій частині, якою завершився тренінг, пан Міхай подарував експертам-криміналістам набір постерів, які містять навчальні матеріали для роботи слідчого відділу та експертів науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Начальник слідчого управління ГУНП в Закарпатській області полковник поліції Степан Довгунь подякував іноземним гостям і зазначив, що «на цьому робота над самовдосконаленням слідчих не завершується. А пересувна лабораторія та передане КМЄС обладнання в рази пришвидшить розкриття злочинів».

Реклама

«Ми отримали цінні знання, досконале обладнання і тепер докладатимемо максимум зусиль, аби виконувати свою роботу якнайкраще», – підсумував заступник начальника слідчого управління ГУНП в Закарпатській області Володимир Мага.

У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання – 01
У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання – 02
У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання – 03
У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання – 04
У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання – 05
У Мукачеві на полігоні підірвали автомобіль. Експерти-криміналісти влаштували видовищні навчання – 06
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно