Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві вшанували пам’ять жертв Голодоморів на території України

У Мукачеві вшанували пам’ять жертв Голодоморів на території України

У Мукачеві вшанували пам’ять жертв Голодоморів на території України
Мукачівці різних національностей і віросповідань об’єднались, щоб вшанувати загиблих внаслідок геноциду.
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні на центральній площі міста, що носить ім’я Кирила та Мефодія, зібралися високоповажне духовенство, мукачівці та гості нашого міста, щоб вшанувати пам’ять безневинних жертв голодоморів 1921-1923-го, 1932-1933-го та 1946-1947 років.

Під сумну мелодію, яка лунала над площею міста, голова міського товариства «Рада Почесних громадян міста Мукачева», почесний громадянин міста Мукачева Федів Є.Т., голова МО “Ветерани України” Фаринич І.І., голова Мукачівської міської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т.Г.Шевченка, Софілканич В.І. та голова міської організації «Союз Чорнобиль України» Товчко О. П. здійснили почесну місію з покладання корзини з квітами та лампадок до пам’ятного знаку жертвам голодоморів, – зазначає Мукачівська міська рада.

Реклама

“Ми тут, щоб з усією країною та людьми доброї волі по всьому світу, вшанувати пам’ять людей, які були приречені на голодну смерть”, – мовив міський голова Мукачева Андрій Балога і закликав присутніх вшанувати пам’ять невинно вбитих хвилиною мовчання.

Сльози на очах виступали у присутніх, коли вони слухали уривки зі спогадів мукачівців, які пережили голодомор 1932-1933 років, з якими їх познайомили юні вихованці зразкового театрального колективу “Росинка” ДШМ №2.

Реклама

Високоповажне духовенство відслужило поминальну панахиду за жертвами Голодомору, звернулися з благословенними словами до присутніх на мітингу-реквіємі.

“Молитва”, що бере за серце і душу у виконанні Катерини Могилевець завершила мітинг-реквієм у Мукачеві. Після цього всі присутні долучилися до Всеукраїнської акції “Засвіти свічку”, запалюючи символічну свічку пам’яті мільйонам жертв Голодоморів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно