Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатець, який переміг у лотереї "Грін кард", розповів про життя у США

Закарпатець, який переміг у лотереї "Грін кард", розповів про життя у США

Закарпатець, який переміг у лотереї "Грін кард", розповів про життя у США
Щасливий власник грін-картки Богдан Мешко, з села Загаття на Іршавщині, нещодавно повернувся із Америки.

Щасливий власник грін-картки Богдан Мешко, з села Загаття на Іршавщині, нещодавно повернувся із Америки. Богдан розповів, як отримати «пропуск у США» і почати життя там з нової сторінки.

ВІДЕО ДНЯ

Уперше про лотерею закарпатець почув від родичів: спочатку вони заповнили анкету на його ім’я, але не потрапили до списку. Потім він сам вирішив взяти участь і виграв одразу. Каже, що сталося це випадково.

– Які умови для участі в лотереї?

Реклама

– Зрозуміло, що учасник повинен бути повнолітнім, мати, як мінімум, середню освіту. Знання англійської мови не перевіряють.

– Шанси на виграш має кожен, хто заповнив анкету?

Реклама

– На Європу дають 50 тисяч віз. Виходить, українець має більше шансів виграти у цій лотереї, аніж у «Лото-забаві» чи будь-якій іншій грі.

– Як довго триває процес оформлення документів, необхідних для поїздки?

– У травні 2016 року я дізнався, що став одним із переможців акції. Потім мені необхідно було пройти співбесіду у посольстві і медкомісію (американці дуже серйозно ставляться до стану здоров’я). Отримав одноразову візу і майнув до Америки. Важливо, що ти повинен поїхати у країну не пізніше, ніж за півроку від дати інтерв’ю з консулом.

Реклама

– Які права дає грін-картка?

– Ти маєш практично ті ж самі права, що і американський громадянин. Щоправда, не можеш голосувати. Через 5 років проживання у Штатах уже можна і громадянство отримати.

– Чи виправдали твої очікування Штати?

– Про життя в цій країні я міг догадуватися лише з книг чи фільмів. Буду чесним, американської мрії у мене ніколи не було. Що дуже добре, адже це всього лише міф. Багато людей думає, що там легко, що тебе там всі чекають і самі зроблять тебе успішним. Насправді, це не так.

– Що чекає на емігранта, який вперше опинився у США?

– Абсолютно нове життя. Там уже неважливо: був ти вдома бізнесменом чи директором. 90 % емігрантів починають свій шлях із робочих професій. Я от перші три тижні працював на будівництві із своїм дипломом економіста.

– Як в Америці з пошуком роботи?

Реклама

– Я жив біля Нью-Йорка. Роботу там знайти неважко. Звісно, для початку ти повинен мати якісь кошти, аби пройти процес адаптації. Далі я працював в інженерній фірмі. Там якраз виготовляли прилади для NASA, Tesla Motors. Роботи є вдосталь, головне – бажання працювати.

– У скільки обійдеться житло у Нью-Йорку?

– Кімната у самому Нью-Йорку від 500 доларів. Можна знайти і дешевше. Я жив не у самому місті, а за 30 хвилин до центру Манхеттена.

– Багато українців зустрів під час поїздки?

– Українців там більше, ніж я очікував. І поляків дуже багато. Правда, вони не там не такі привітні, як вдома. Американці здалися мені набагато більше відкритими людьми. У нас купа стереотипів стосовно американців, які є необґрунтованими. Вони не сидять на фаст-фудах, а віддають перевагу натуральній їжі. Що мене найбільше вразило з цієї нації – це простота ставлення до життя. Вони нікуди не поспішають, не метушаться. Звичайно, що все це залежить від рівня життя, і тут українцям приходиться важко.

 

Закарпатець, який переміг у лотереї "Грін кард", розповів про життя у США – 01
Реклама

– Ти жив суто в американському середовищі чи більше у змішаному (з поляками, українцями, росіянами)?

– Я жив, скоріше, у змішаному. Але для того, аби добре вивчити англійську, краще обирати американське середовище.

– Кого і що тобі довелося залишити, аби поїхати в США?

– Вдома лишилися моя сім’я, робота, друзі. Зараз я повернувся сюди новою людиною, з новим світоглядом. Я усім кажу, що потрібно виходити за межі свого комфорту, розширювати власні горизонти і пізнавати горизонти світу. У найближчий час я знову полечу до Америки.  Думаю там залишитися.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно