Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпаття насуваються потужні снігопади

На Закарпаття насуваються потужні снігопади

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль закликає утриматися від поїздок, походів у гори, без зайвої необхідності не вирушати з дому, а обласні служби життєзабезпечення – бути напоготові у зв’язку з наближенням потужного циклону, що призведе до значного погіршення погоди в області.

ВІДЕО ДНЯ

За повідомленням синоптиків, протягом 12-14 січня на Закарпатті очікуються інтенсивні снігопади, налипання мокрого снігу, сильний вітер, ожеледиця, в гірських районах – хуртовини, снігові замети. За попередніми прогнозами, загальна висота снігового покриву за період випадіння снігу зросте приблизно на 15-40 сантиметрів, а в окремих місцях, внаслідок снігових заметів, до 60-80 сантиметрів. Опади у вигляді снігу розпочнуться 12 січня вночі, протягом 13-го січня їх інтенсивність буде зростати. Найбільше опадів очікується у гірських районах – Воловецькому, Міжгірському, Рахівському, Великоберезнянському, а також на Свалявщині, та Тячівщині. Через підвищення температури повітря, синоптики прогнозують також ожеледь та ожеледицю. Після проходження циклону морози в регіоні знову посиляться, – зазначає прес-служба ОДА.

– Якщо всі прогнози здійсняться, негода відступить лише у неділю. Обласні служби, медики, дорожники та аварійні бригади повинні працювати в посиленому режимі. Голови районних адміністрацій, керівники служб мають при необхідності залучити додаткову техніку лісгоспів та інших структур для розчистки снігу та посипання доріг, - наголосив Геннадій Москаль сьогодні під час засідання оперативного штабу регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Реклама

Крім того, в районах рекомендовано призупинити навчальний процес у навчальних закладах та скасувати позашкільні заняття. Також при необхідності буде обмежено рух вантажного транспорту на шляхах області. Застерігатимуть водіїв про погодні умови і  в пунктах пропуску на кордонах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно