Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лісівники розповіли, чи багато браконьєри зрубали новорічних ялинок

Лісівники розповіли, чи багато браконьєри зрубали новорічних ялинок

Лісівники розповіли, чи багато браконьєри зрубали новорічних ялинок

Відшуміли новорічні свята, і ми цілком можемо підбити підсумки охорони шпилькових насаджень за 2016-початок січня 2017 рр. Працівниками лісової охорони всіх закарпатських лісогосподарських підприємств вдалося зменшити незаконні рубки ялинок і наблизити показник майже до нуля.

ВІДЕО ДНЯ

З метою забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконної вирубки протягом ялинкової кампанії для охорони новорічних ялинок було залучено 90 бригад у кількості 375 осіб лісової охорони. До складу охоронних бригад входили службові особи державної лісової охорони, працівники Національної поліції, громадськості, екологи та журналісти, – зазначає прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

За зведеною інформацією лісівниками було виявлено 5 штук незаконно зрубаних новорічних дерев. Лісовими рейдовими бригадами складено 4 адміністративні протоколи та стягнено штрафів на загальну суму 1515 гривень.

Реклама

«Багато в чому серйозне зменшення незаконних рубок шпилькових пов’язане з тим, що в цьому році ялинкова продукція була з бирками, на яких знаходилася інформація про походження дерева (відомості, з якого лісгоспу та лісництва воно було відпущене). Також було значне посилення охорони новорічних насаджень, збільшенню кількості рейдових бригад, застосування самоклейних етикеток, можливості перевірки легальності новорічних дерев за номером онлайн вдалося попередити значну кількість правопорушень. Цілий ряд заходів полегшив виявлення незаконно зрубаних дерев і відлякав багатьох браконьєрів від їх приступного промислу. І це вдалося зробити завдяки спільним зусиллям злагодженої роботи працівників лісової охорони, правоохоронних органів, громадськості та журналістів, що і привели до такого малого показника браконьєрства шпилькових цієї зими»- сказав перший заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно